Vicente Calderon Stadı'nda yarın oynanacak Atletico Madrid-Galatasaray karşılaşması öncesinde, İspanya'nın başkentinde güvenlik toplantısı yapıldı. Paris'teki saldırıların ardından Avrupa futbolunu da etkileyen terör riskine karşı geniş güvenlik önlemleri alınmasına karar verildi.

Buna göre yarınki buluşmada, her zamankinden büyük tedbirler olacak ve güvenlik önlemleri önlemleri olağan durumlardakilere göre yüzde 30 artırılacak. Stat ve çevresinde yerel polis birimlerine bağlı 100 polis görev yapacak. 60 sivil kurtarma ekibi olası bir kötü duruma karşın beklemede kalacak.

Terörist saldırı riski

UEFA tarafından yüksek riskli ilan edilen maç için 498 özel güvenlik birimi görev yaparken, uluslararası bir yardım kuruluşu olan Kızıl Haç'dan 33 kişi bulunacak. Ayrıca stat çevresinde güvenli bölge oluşturulacak. İspanya'da terörist saldırı olabilme riski nedeniyle 4. seviye riskli olduğuna dikkat çekildi. Toplam hazır kıta sayısı 1191 olacak. 

Taraftarlar uyarıldı

Polis saat 17.00'den itibaren stat çevresine gelecek taraftarlar çok detaylı aramalardan geçirilecek. Atletico Madrid kulübünün, Galatasaray ile irtibata geçerek, taraftarlarının kalabalıktan sakınacak bir saatte stada gelmeleri konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi. İspanyol ekibi kendi taraftarlarına da gelecekleri saatler konusunda uyarıda bulundu.