Spor Toto Süper Lig'de 23. haftasında Fenerbahçe ile Galatasarayımız karşı karşıya geldi.

Şükrü Saracoğlu'nda oynanan mücadelede 1-0 mağlup olduk. Fenerbahçe'nin golünü 81. dakikada Dirk Kuyt kaydetti.

Alınan bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 50 yaparken, Galatasaray ise 51 puanda kaldı

Ligin bir sonraki haftasında Galatasaray sahasında İstanbul Başakşehir ile karşılaşacak.

BURAK VE UMUT İKİSİ

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, hücum ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürerek, Burak Yılmaz ve Umut Bulut ikilisini birlikte oynattı.

Ligde son oynanan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının ilk 11'inde 3 değişiklik yapan Hamzaoğlu, Koray Günter, Bruma ve Yasin Öztekin'i bu kez yedek soyundururken, Alex Telles, Hakan Balta ve Burak Yılmaz'la maça başladı.

En son ligin 19. haftadaki Eskişehirspor müsabakasına 11'de başlattığı Telles'i, 3 karşılaşma sonra ilk 11'e alan Hamzaoğlu, bu oyuncuyu sol açıkta görevlendirdi.

KRAL SAHADA

Sarı-kırmızılı takımın devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlığı iki kez tekrarlayan Burak Yılmaz, Fenerbahçe derbisinde takımdaki yerini aldı.

Medicana Sivasspor maçında sakatlığının yinelemesi nedeniyle Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında forma giyemeyen, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Manisaspor müsabakasında ise riske edilmeyen Burak, Fenerbahçe derbisinde ilk 11'de sahaya çıktı.

Umut Bulut ile birlikte ileri ikilide yer alan Burak, bu önemli derbide takımının yine en önemli gol silahı oldu.

Öte yandan, sarı-kırmızılı ekipte fıtık ameliyatı geçiren Felipe Melo ile Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalindeki Manisaspor karşılaşmasında forma giymesine karşın ağrıları olan Semih Kaya, kadroda yer almadı.

3 MAÇ SONRA YEDEK OLDULAR

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun Fenerbahçe derbisinde yedeğe çektiği Yasin Öztekin, Koray Günter ve Bruma, 3 maç sonra ilk 11'in dışında kaldı.

Sarı-kırmızılı teknik adamın ligde son oynanan Balıkesirspor, Medicana Sivasspor ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşılaşmalarına ilk 11'de başlattığı bu üç oyuncu, derbiye yedekler arasında başlamak zorunda kaldı.

SNEIJDER'İN İLK DERBİSİ

Wesley Sneijder, Galatasaray kariyerinde Fenerbahçe'ye karşı Şükrü Saracoğlu Stadı'na ilk kez sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı ekibe 2012-2013 sezonunun devre arasında transfer olan ve ikinci yarıda Kadıköy'de yapılan derbiye sakatlığı nedeniyle çıkamayan Hollandalı oyuncu, geride kalan sezonun ilk yarısındaki müsabakada da yine sakat olmasından dolayı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayamamıştı

O NASIL KAÇAR BURAK?

Rakip kalede gol pozisyonu üretemeyen Fenerbahçe, kalesinde ise iki önemli gol tehlikesi atlattı. Karşılaşmada kaleyi bulan ilk şutu 22. dakikada Kuyt ile atan Fenerbahçe, bu dakikadan sonra yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İlk yarının son bölümünde rakip kalede etkili olamayan sarı-lacivertliler, ilk yarıda gol atmayı başaramadı.

Galatasaray ise ilk dakikalarda rakibinin baskısı karşısında savunmasında açık vermedi. Karşılaşmada ilk önemli gol pozisyonunu henüz 4. dakikada Selçuk İnan ile yakalayan sarı-kırmızılar, 11. dakikada Burak Yılmaz ile önemli bir gol pozisyonundan da yararlanamadı. Temkinli oynayan ve zaman zaman rakip kalede etkili olan Galatasaray, rakibinin atakları karşısında kalesinde gole izin vermedi ve ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI

Sarı kırmızılı takım ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Sakatlık geçiren Hakan Balta'nın yerine Koray Günter oyuna girdi. Her iki takım da karşılıklı ataklarla gol ararken önemli bir pozisyon yaşanmadı.

Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Telles'in yerine Yasin girdi. Fenerbahçe'de ise Diego'nun yerine Pierre Webo sahaya çıktı.

BEKLENMEYEN GOL

Maçın 80. dakikasında sarı kırmızılı takımda Hamit'in ceza alanı dışından kaleye çok sert şutunda sağ direk dibinde Volkan topun sahibi olurken devamında gol yedik. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal'ın sol kanatta boş durumda olan Kuyt'a uzun pasında sol köşeye sert giden top ağlarla buluştu.

AH YASİN AH...

Galatasaray beraberlik golüne çok yaklaştı. 83. dakikada ceza alanı içine atılan uzun topu kontrol eden Yasin, iki rakibi arasından sıyrılıp topu sol çapraza çekti ve karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama Volkan yakın mesafeden topu çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve 1-0 mağlup olduk...