Bazı futbolcuların küfür ederken kameraya yakalanmaları "küfür eden futbolcu ceza almalı mı, almamalı mı" tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Galatasaray'ın eski oyuncusu Ayhan Akman, Radyospor'a yaptığı açıklamada, "Ben de sahada küfür ettim ve yakalandım" diyerek, Emre'ye tavsiyelerde bulundu ve "Küfür eden oyuncuya ceza verilmemeli" dedi.

BEN DE KÜFÜR ETTİM AMA...

Futbolcunun saha içinde bazen kendine hakim olamadığını ifade eden Ayhan Akman yaptığı açıklamada, "Benim de kameralara yakalandığım zamanlar oldu ama hiç bir zaman yedek kulübesine yönelik bir küfrüm olmadı. Küfür nedeniyle kendime kızdığım zamanlar oldu. Yapmayacağım deyip yaptığım anlar oldu ama bu rakibe, hakeme, yedek kulübesine değildi. Ama kameraya yakalanınca farklı yerlere çekilebiliyor. Sizi ekranda izleyen milyonlarca kişi var ve bunu biliyorsunuz ama bazen oyuncu kendinize hakim olamıyorsunuz" dedi.

EMRE BELKİ DE YARDIM ALMALI

Emre Belözoğlu'nun kendine hakim olması gerektiğini ifade eden Ayhan Akman, "Emre'nin geçen yıl da Kasımpaşa maçında vukuatı var. Tam olarak ne yaşandığını bilmiyoruz. Pazar günü de bir şeyler anlatmak isterken o görüntüler ortaya çıktı. Emre, Milli Takım ve Fenerbahçe kaptanı. Ne olursa olsun, onun kariyerinde bir oyuncu bu olayların içinde olmamalı, vazgeçmeli. Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli oyunculardan biri. Ben de duyuyorum: yaptıklarına çok üzülenler var. Şapkasını önüne koyup düşünmeli. Nerede hata yapıyorum, sinirli halimle nasıl başa çıkabilirim diye. Belki de yardım almalı. Emre'yi yakından tanıyorum. Düzgün ve karakterli bir insan."

CEZA ALMALI MI?

Akman küfür eden oyuncu ceza almalı mı sorusunaysa, "Ben de maçlarda küfür ettim. Anlık bir olay, yapmam dediğiniz şeyi yapabiliyorsunuz. Küfür eden oyuncuya yaptırım istenebilir ama ceza verilmesi çok ağır olur. Küfür eden oyuncu ceza almamalı" diye yanıt verdi.