"Gözlerinizde yaş görüyoruz, ağladınız mı?" sorusuna "Evet. Her Galatasaraylı üzgündür. Üzülmemek elde değil." diye yanıt veren Özyalçın'ın açıklamaları şu şekildeydi:
 
"Galatasaray önce mali başarıyı düzeltecek. Bundan sonra sportif başarıyı düşüneceğiz. Tarafarımıza sitem etmek istemem. Taraftarımız doymuş. Takımını hep şampiyon görmek istiyor ve haklılar. Ama kulübün içinde bulunduğu koşulların ve özellikle sporcularımızın uzun ve yorucu demorelize olmuş maça çıkışlarını düşünmeden bazı söylemlerde bulunuyorlar."
 
YÖNETİM İSTİFA EDECEK Mİ?
 
"Galatasaray'ın bir tüzüğü vardır. Buna göre istifa istenebilir. Başkanıma ve yönetim kurulundaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Zor koşullarda görev yapıyoruz. Galatasaray'da önce mali yapı düzeltilmeli. Sportif başarı sonra geliyor."

BUGÜN ÖZEL BİR GÜNDÜ
 
"Umutsuz yaşanmaz. İnsanın bir hedefi olur. Galatasaray'da hedef başarıdır. Bugün özel bir gündü, uzun bir seyahattan moralsiz döndü. Takımda Sneijder yoktu, Podolski yoktu. Zaten Burak yok. Sinan yoktu, uzun süredir Hamit yok. Ama bunlara sığınıp olayları saptırmak istemeyiz."

GENEL KURUL'DA SEÇİM KARARI ALINIR MI?
 
"Genel Kurul'un alacağı her karara saygı duyarız. Seçim kararı çıkarsa buna karşı çıkmayız. Mart ayının ikinci yarısında Mali Genel Kurul'da birlikte olacağız. Hep birlikte göreceğiz."