Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, UEFA'nın kendilerinden istediği kriterler olduğunu dile getirerek, "Onları yerine getirebilmek için özellikle Türkiye Kupası'nı hedeflememiz lazım" dedi.

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de sahasında Medipol Başakşehir ile 3-3 berabere kaldığı maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Özyalçın, güçlü bir rakiple mücadele ettiklerini anlatarak, "Maç iki etaplı oldu. İlk yarıda 2-0 mağluptuk. Medipol Başakşehir gerçekten güzel oynadı, onları kutluyorum. İkinci yarıdaki Galatasaray hırslı, tempolu, bir an önce gol atmak isteyen bir takımdı. Medipol Başakşehir ekonomik bağlamda ve tesis bağlamında güçlü, iyi bir lig takımı" diye konuştu.

Cengiz Özyalçın, Galatasaray'ın zor bir süreçten geçtiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Galatasaray'ın çalkantılı geçtiği bir süreç var. UEFA'nın bizden istediği bir takım kriterler var. Bu nedenle Galatasaray demoralize olabilir, önemli değil. Ancak Galatasaray hiçbir zaman hedeflerinden uzaklaşmamalı. UEFA'nın bizden istediği şartlar var. Onları yerine getirebilmek için özellikle Türkiye Kupası'nı hedeflememiz lazım. Ligdeki sıralama bizim için çok önemli. Bunları gerçekleştirdiğimiz vakit sizlerin bu tür sorularına muhatap kalmayacağımız daha değişik konularda beraber olacağımıza inanıyorum."

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda yoluna devam ettiğini anlatan Özyalçın, "Bu beğenmediğimiz Galatasaray, Türkiye Kupası'nda yarı finalde. Ligde iddialı takımlardan birisi elendi" ifadelerini kullandı.

Cengiz Özyalçın, taraftar tepkisiyle ilgili olarak ise "Galatasaray seyircisine bir nebze hak verdim, doymuşluğundan dolayı. Galatasaray'ın seyircisi takımlarını bu koşullar içerisinde görmek istemiyor. Medipol Başakşehir güçlü ve iddialı bir takım olmasına karşın Galatasaray'ın başka bir özeli var. Güzel günler yakın" değerlendirmesinde bulundu.