Karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özyalçın, "Bol gollü güzel bir maç oldu. Takımla iftihar ettim. Güzel bir sonuçtu. İlk dört takım kopacak ve bundan sonraki haftalarda bu takımların kendi aralarında oynayacakları maçlar birinciyi, ikinciyi, üçüncüyü, dördüncüyü belirleyecek." diye konuştu. 

Özyalçın, ligde geçen hafta Kardemir Karabükspor maçında alınan mağlubiyetin bir yol kazası olduğunu belirterek, "Atiker Konyaspor ile oynadık. Kardemir Karabükspor ile deplasmanda karşılaştık. Arkasından Akhisar Belediyespor maçına çıktık. Şimdi de Kayserispor maçımız var. Önümüzdeki hafta hariç 9 puan hedefliyorduk. Bir yol kazası oldu. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum ama sanırım Galatasaray cezalandırıldı ve bir yol kazasına kurban gitti." ifadelerini kullandı. 

"Gönlüm Podolski'nin gitmesinden yana değil"

Özyalçın, takımdan ayrılması gündemde olan Podolski'nin Galatasaray'a hizmetlerinin inkar edilemeyeceğini belirtti. 

Podolski'nin şöhretinin tartışılamayacağını vurgulayan Özyalçın, "Alman ekolünden gelen fevkalade bir profesyonel. Galatasaray'a hizmetleri yadsınamaz. Gider mi gitmez mi, kendi bileceği iş. Benim gönlüm Podolski'nin gitmesinden yana değil ama kararına saygılıyım. İstikbalini düşünmesi doğaldır. Az bir süre kaldı, bunu zaman gösterecek." şeklinde konuştu.

Özyalçın, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ve siyasi söylemlerde bulunan Arda Turan, Burak Yılmaz, Rıdvan dilmen gibi isimlere de göndermede bulunarak şu ifadeleri kullandı;

"Ben sporu dostluk, kardeşlik ve hoşgörü olarak tanımlıyorum. Sporda siyaset olmaz, olmamalı. Sporda baskı olmaz, olmamalı. Alt kimlik yani mezhepçilik olmaz, olmamalı. Irkçılık olmaz ve olmamalı, diye düşünüyorum. Bu söylediklerim sporun tanımı içindeyse, bunun dışında hareket eden veya bu tanım içinde kendine yer bulana saygı duyuyorum ama takdiri kamuoyuna bırakıyorum."