Galatasaray Kulübü Futbol Direktörü Cenk Ergün, Spor  Toto Süper Lig'de 4-0 kazandıkları Eskişehirspor maçıyla ilgili, "Çok kritik bir  dönemdeydik. Benfica maçı öncesinde gol yemeden kazandığımız için mutluyuz. Bütün hazırlıklarımız UEFA Şampiyonlar Ligi'ne dönecek" dedi. 

Türk Telekom Arena'da oynanan maçın ardından gazetecilere  açıklamalarda bulunan Ergün, "Hem ufak tefek sakatlıklarımız hem kart cezaları  hem de uzun süredir oynayan arkadaşlarımızın biraz yıpranması hocayı değişiklik yapmaya yöneltti. Doğru bir tercih yaptığını gördük. Takım çok iştahlıydı, güzel  mücadele etti. İlk yarıda 3-0'ı yakaladıktan sonra ikinci yarı daha kontrollü  oynadık. Kafalar hafta içindeki maça da gitti. Hem gol yemeden kazandığımız için  hem de güzel futbol oynadığımız için mutluyuz" diye konuştu. 

Sarı-kırmızılı kulübün futbol direktörü, takımlarının güzel oynadığına  vurgu yaparak, "Keyifliyiz ve galibiyetler alıyoruz. Seyircimizin bu kadar az  olmasına rağmen ne kadar etkili olduğu ortada. Bu stat tam dolu olduğu zaman  güzel oyunlarla galibiyetler alacağımıza inanıyoruz. Onların bizi yalnız  bırakmamasını istiyoruz. Milli maç arasından döndükten sonra artık tribünleri dolu görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Cenk Ergün, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3 Kasım Salı günü Portekiz  temsilcisi Benfica ile deplasmanda yapacakları maçın önemine değinerek, "Grubun kaderini belirleyecek maçlara girdik. İlk maçta kazandığımız 3 puanı daha anlamlı  hale getirebilmek için Lizbon deplasmanından da galibiyetle dönmemiz gerekiyor.  Umarım galip gelir ve gruptan çıkabilme adına avantaj elde ederiz" şeklinde görüş  belirtti. 

Bir dönem sarı-kırmızılı takımda forma giyen Fildişi Sahilli yıldız  Didier Drogba ile transfer için görüşüp görüşmediklerinin sorulması üzerine  Ergün, "Drogba ile görüşmelerimiz devam ediyor ama dostluk anlamında. Sözleşmesi  devam ediyor. Aynı yönetimin, Avrupa'da başka kulübü de var. Bizde şu ana kadar  böyle bir şey gündeme gelmedi" açıklamasını yaptı. 

Üçer: "Çok daha farklı kazanabileceğimiz bir müsabakaydı" 

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selim Arda Üçer ise ligde  oynadıkları son 8 maçta yenilmediklerini belirterek, "Son dakikaya kadar baskı yaptığımız, futbolcularımızın her şeylerini ortaya koydukları, bizim açımızdan  olumlu bir maç oldu. Direkten dönen toplar ve kaçan gollere bakarsak çok daha farklı kazanabileceğimiz bir müsabakaydı. Rotasyon yaptığımız bir maçta, 'kadro  yeterli mi' diye tartıştığımız bir dönemde bence iyi bir sonuç aldık" diye konuştu. 

Fenerbahçe ile oynanan derbi maç öncesinde basında yıldızlı logoların  kullanılmamasına tepki gösteren sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi, "Benfica maçı öncesinde yıldızlara olan hassasiyeti derbi maç öncesinde bazı yayıncı  kuruluşların göstermediğini fark ettik. Benfica'nın 3 yıldızını, Galatasaray'ın 4 yıldızını UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kullanıyorsanız, ligde de bu hassasiyeti göstermeniz gerekiyordu. Hepsinin altında futbolcularımızın emekleri var. Onlara  saygı bekliyoruz" diye yorum yaptı.