Üç yıl Galatasaray forması giydikten sonra sözleşmesi yenilenmeyen ve Bundesliga yolunu tutan Ceyhun Gülselam, yaz aylarında ligin köklü ekiplerinden Hannover 96 ile iki yıllık sözleşme imzalamıştı.
 
Kısa sürede Teknik Direktör Tayfun Korkut'un gözdesi haline gelen Ceyhun, 14 maçın 12'nde forma giyerek, takımın en çok süre bulan futbolcularından biri haline geldi. Bundesliga'da ilk golünü henüz iki hafta önce Leverkusen'e atan Ceyhun, Hannover'in Wolfsburg ile oynadığı ve 2-1 kaybettiği derbi müsabakası esnasında taraftarın yoğun protestosuna maruz kalması camiayı şaşırttı.
 
Maçta en çok şut çeken futbolcu olarak dikkat çeken Ceyhun'un, Hannover'in yediği ilk gol öncesi takım arkadaşı Marcelo ile yaşadığı anlaşmazlık taraftarın sabrını taşırdı. Daha önce bazı pozisyonlarda ıslıklanan Ceyhun, 77. dakikada oyundan alınırken bu sefer alkışlı protestoya maruz kaldı.
 
Sezonun genelinde başarılı bir performans sergileyen Ceyhun'a yaşananlardan sonra ise özellikle takım arkadaşlarından yoğun destek geldi. "Bu yapılanlar çok yanlış, bunu doğru bulma ve taraftara anlayış göstermem mümkün değil. Bir futbolcu iyi performans sergilemesi için sahada kendini iyi hissetmeli ve desteği görmeli" diye konuşan kaptan Christian Schulz'a diğer kaptanlardan Lars Stindl eşlik etti. Stindl, "Tüm takım Ceyhun'un arkasında" ifadesini kullandı.
 
Teknik Direktör Tayfun Korkut ise protestoların futbolcusunu etkilemeyeceğini söyledi. "Cey tam bir profesyonel ve bu durumla baş edebilir", diye konuşan Korkut, taraftarı da eleştirdi ve "belki de futbolcuları desteklemek ve arka çıkmayı öğrenememişler" ifadesini kullandı.
 
Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden "Bild" ise bazı taraftarların, Ceyhun Gülselam'ın vatandaşı olan hocasının torpiliyle oynatıldığı fikrini oluştuğunu iddia etti. Gazete bu fikre "kötü niyetli" yorumunu getirdi.