Galatasaray'ın Kamerunlu yıldızı Aurelien Chedjou, Sivasspor karşısındaki 2-1'lik galibiyette büyük pay sahibi oldu. Gol perdesini açarak takımını öne geçiren isim olan deneyimli stoper, kritik maçlarda skora yaptığı katkılarla adından söz ettiriyor.

Savunmada elinden geleni yapan deneyimli oyuncu hücumda da takımına katkı sağlamaya devam ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht karşısında beraberliği getiren golün hazırlayıcısı olan Chedjou, takımını mağlubiyetten kurtarmıştı. Geçen yıl da aynı kulvarda Chelsea filelerini havalandıran Aurelien Chedjou, Anderlecht maçında da yaptığı asistle dikkat çekmişti.

Fransa'da da aynıydı

29 yaşındaki oyuncunun futbolculuk kariyeri boyunca hücumda bir çok kritik maçta sahneye çıkması da gözden kaçmadı. Lille forması giydiği dönemde de zaman zaman ileriye çıkan ve gol yollarında katkı yapan Chedjou, takımının pek çok Avrupa maçında fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Ligde ise oyuncu PSG, Marsilya, Lyon gibi ülkenin güçlü takımlarına karşı önemli goller attı. Lille'de 205 maçta 15 gol, 3 asistle oynayan Chedjou, Galatasaray'da ise şu ana kadar 37 maçta 5 gol 1 asistle oynadı.

Geçtiğimiz sezonlarda Kamerunlu futbolcunun fileleri havalandırdığı karşılaşmalar şöyle:

2014-2015 GALATASARAY

(Lig)    Sivas

2013-2014 GALATASARAY

(Ş.Ligi) Chelsea
(Lig)    Kayseri
(Lig)    Eskişehir
(Lig)    Rize

2012-13  LILLE

(Ş.Ligi) BATE Borisov
(Lig)    Paris Saint Germain
(Lİg)    Lyon
(Lig)    Saint Etienne

2011-12  LILLE

(Lig)    Marsilya
(Lig)    Lyon
(Lig)    Rennes
(Lig)    Valenciennes

2010-11  LILLE

(Av.Ligi) Levski Sofya
(Av.Ligi) Vaslui
(Lig)    Caen
(Kupa)   Forbach

2009-10  LILLE 

(Av.Ligi) Valencia
(Lig)    Le Mans
(Lig)    Monaco