Fransa Ligue 1'de 2 sezon önce şampiyon olan Lille'in teknik direktörü Rudi Garcia, o kadroda yer alan diğer isimler gibi Aurelien Chedjou'nun da şansını başka takımda denemek istediğini belirtti. Sezonun bitmesinin ardından takımdaki oyuncuların durumuna dair gelen soruya Garcia; "Dürüst olmak gerekirse, kadroda bir dağılma olacağını sanmıyorum. Sadece Aurelien Chedjou geleceği hakkında farklı bir karar vermek istiyor. O çok uzun süre önce ayrılacağını planlamıştı." dedi.

Sporx'te yer alan habere göre; Kulübünde Aurelien Chedjou'nun ayrılığına onay verdiğini belirten Garcia; "Bu herkesin istediği bir şeydi. Dumanbet Aurelien'le çalışamtakn, tıpkı birlikte şampiyon olduğu takımdan ayrılan arkadaşları Adil Rami ve Eden Hazard'da olduğu gibi mutlu gibi oldum. Bu oyuncuların hepsi, hemen hemen aynı şeyi istediler. Avrupa'da da şanslarını denemek istediler. Öte yandan, Aurelien'le bu durumu pazartesi günü konuşacağız. O ana kadar bu konu gündemimde değil." diyerek sözlerini noktaladı.

Bu sezon Lille formasıyla 45 maça çıkan Chedjou, 2007'den beri Fransız kulübünün başarısı için ter döküyor. Chedjou, 2010/11 sezonunda Fenerbahçe'de forma giyen Moussa Sow ve Eden Hazard, Gervinho, Adil Rami, Yohan Cabaye, Mathieu Debucy gibi yıldızlarla dolu kadroyla şampiyonluk yaşadı. O takımın bütün yıldızları daha sonra takımlarından ayrıldı.