Kimilerine göre Torino deplasmanında en iyi isim Drogba’ydı, kimilerine göre de Muslera… İtalyan basınının ve taraftarların övgüsünü kazanan bir isim daha vardı: Aurelien Chedjou…

Juventus maçının ardından AMK’ya konuşan Kamerunlu oyuncu, İtalya’da kişilikli bir futbol oynadıklarını söyledi ve “Oyunu bütün bir maç elimizde tuttuk. Juventus’un topla oynamasına izin verdik. Bu da bir taktikti. Mancini’nin taktiklerini dinledik. Sıkı ve güçlü hatlar ile oynamamız gerektiğini söyledi. İyi oynadık. 3 puanı hak ettik. Ben penaltı olmasa hiç gol yiyeceğimizi düşünmüyordum” diye konuştu.

Sorumlu benim

Kontenjan nedeniyle tribüne gönderilen Chedjou kenarda oturmanın sorumlusunun kendisi olduğunu söyledi: “Bunun suçlusu benim. Demek ki gösterilmesi gerekeni sahada göstermemişim. Şimdi şans buldum. Sahada elimden geleni yapıyorum. Futbol takımları böyledir. Terim ile aramız çok iyiydi. Ona bağlıydık. Ama futbolun gerçeklerinde bunlar var. Formaya bağlı olduğumuzu unutmadan var gücümüzle çalışmak zorundayız. Biz futbolcuların bağları kulüpledir. Teknik direktörlerin tercihlerini eleştirmek olmaz. Onlar bir taktik bulurlar. Futbolculara söylerler. Biz de çıkıp uygularız. Uygulayan oynar, yapamayan bekler!”

Şans varsa kullanmalı…

Galatasaray’ın küçümsenmemesi gereken bir kulüp olduğunu vurgulayan Kamerunlu stoper, Fildişili takım arkadaşı Didier Drogba’nın sahada tüm oyunculara yardım ettiğini söyledi. Chedjou, sahaya kimin çıktığının değil, kimin oyun karakterini sahaya yansıttığının daha önemli olduğunu belirtti: “Bugün ben oynarım, yarın Dany. Başka bir zaman Semih Kaya ve Gökhan Zan. Belki küçük bir süre kendimi bulamadım transfer sonrası. İstenilenleri veremedim. Bu duruma çok üzüldüm. Ama toparladım. Toparlamak zorundayım zaten. Burası büyük bir kulüp ve camia. Şans bulduğunda bunu kullanmalısın…”