G.Saray Teknik Direktörü, yönetimle yaptığı konuşmada, “Chedjou konusunda yanıldığımı büyük bir samimiyet ve keyifle söyleyebilirim. Belki kalma konusunda ısrar etmese bugün aramızda bile olmayabilirdi. Bugün gerçek kalitesini gösteriyor” dedi.


Galatasaray’da bu sezon gösterdiği performansla, Cesare Prandelli’nin “Örnek futbolcusu” olan Aurelien Chedjou, İtalyan teknik adamı pişman ettirdi!

Kardemir Karabük maçında attığı golün yanı sıra, savunmadaki lider performansıyla dikkatleri üzerine çeken 29 yaşındaki Kemerunlu hakkında konuşan İtalyan teknik adamın yöneticilere, “Chedjou konusunda yanıldığımı büyük bir samimiyet ve keyifle söyleyebilirim. Belki kalma konusunda ısrar etmese bugün aramızda bile olmayabilirdi. Üstelik kendisi de geçen sezon iyi bir grafik çizememişti. Alternatif isimler belirlemiştik. Maddi sebepler veya talip olduğumuz oyuncularla ilgili yaşanan sorunlar Chedjou ile devam etmemizde de etkili oldu” dedi. Bugün Chedjou’nun gerçek kalitesini gösterdiğini de dile getiren Prandelli, “Her şeyini sahaya koyuyor. Bu durumdan diğer futbolcuların ders çıkarması gerekir. Çünkü nasıl zirveye çıkabildiyse bu durum diğerleri için de mümkün” diye konuştugu öğrenildi.

Bu arada sezon başında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Sunderland menajerlerinin 3 gün boyunca İstanbul’da kalıp Chedjou’yu transfer etmek istedikleri ortaya çıktı. Kamerunlu stoperin ise kalmaya karar verip “Galatasaray büyük fedekarlıklar yaparak beni transfer etti. Burada kalıp, aldığım paranın hakkını vereceğim” diyerek gitmekten son anda vazgeçtiği bildirildi.

12 başarılı hamle

Bu sezon üç kez gol pozisyonuna giren, bunların ikisini gole çeviren Chedjou, ikili mücadelelerdeki başarısıyla dikkat çekiyor. 15 defa rakipleriyle karşı karşıya kalan Kamerunlu bunların 12’sinden başarıyla çıktı, 3’ünü ise kaptırdı. Chedjou’nun stoper olmasına rağmen sadece üç faulünün bulunması da ilginç bir ayrıntı olarak dikkat çekti.