AA - Galatasaray Futbol Takımı, son dönemde aldığı başarısız sonuçları bir türlü tersine çeviremezken, sezon başında konulan hedeflerin tek tek gerisinde kaldı.

Sarı-kırmızılı ekip, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursaspor'la 2-2 berabere kalarak başarısız sonuçlarına bir yenisini daha ekledi ve UEFA Şampiyonlar Ligi ile Spor Toto Süper Lig'in ardından bu hedefini de zora soktu.

Son 4 resmi maçında ligde Kardemir Karabükspor'la 0-0 berabere kalıp, Kayserispor'a 1-0 yenilen, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'ye 2-0 mağlup olan ve Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursaspor'la yenişemeyen "Cim Bom", galibiyete hasrete geçen bu dönemde çok önemli kayıplar yaşadı.

Sezonun sonu kabus oldu

Sezon sonlarına gelinen bu dönemde alınan kötü sonuçlar, Galatasaray takımı için adeta kabus oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ikinci turda Chelsea'ye elenerek veda eden sarı-kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Lig'deki kayıplarıyla da zirve yarışının oldukça gerisine düşerek sıralamada 3. duruma indi.

Güçlü rakiplerinin elendiği Ziraat Türkiye Kupası'nda favori olarak gösterilmesine karşın, yarı final ilk maçında kendi taraftarı önünde Bursaspor ile yenişemeyen Galatasaray, geride kalan 8 sezonda kupa kaldıramadığı bu kulvarda avantajı rakibine kaptırdı.
Son 11 gün içinde çıktığı 4 maçı da kazanamayan sarı-kırmızılı takımın aldığı kötü sonuçlar, Avrupa ve ligde havlu atmasına neden olurken, kupada da işini zorlaştırdı.

Taraftarın sabrı taştı

Galatasaray taraftarları, takımın aldığı kötü sonuçlar ve sergilediği kötü futbol nedeniyle tepkilerini yüksek sesle dile getirmeye başladı.

Özellikle ligde son oynanan ve 1-0 mağlup olunan Kayserispor maçının ardından başlayan protestolar, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Bursaspor beraberliğinin ardından da devam etti.

Taraftarlar, Galatasaray yönetimi ve teknik direktör Roberto Mancini'yi istifaya davet ederken, bazı futbolcuları da ıslıklarla protesto etti.

Mancini idaresindeki takımın beklentilerin uzağında kalmasının ardından başkan Ünal Aysal da protestoların hedefi olurken, sezonun ilk haftalarında görevine son verilen teknik direktör Fatih Terim ile yeni yönetime alınmayan Abdurrahim Albayrak lehine yapılan tezahüratlar dikkati çekti.

Yapılan protestolar nedeniyle futbolcu Selçuk İnan ile teknik direktör Roberto Mancini kırgınlık yaşarken, Selçuk İnan, Bursaspor maçında attığı penaltı golünün ardından sevinmeyerek, Mancini ise maç sonrası basın toplantısında valizini toplayıp gidebileceğini söyleyerek tepkisini dile getirdi.

Çıkış yolu aranıyor

Futbol takımının kötü performansı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Galatasaray yönetimi, bu dönemi aşabilmenin çabası içinde.
Yöneticilerden Mehmet Cibara ile Şükrü Ergün'ü Florya Metin Oktay Tesisleri'nden sorumlu olarak görevlendiren başkan Ünal Aysal, bu isimlerden Cibara'nın iki gün önce verdiği istifa dilekçesini geri çevirerek bir başka krizi de şimdilik dondurdu.

Bursaspor maçının ardından yaptığı açıklamada görevini bırakabileceğini açık bir dille ilan eden teknik direktör Roberto Mancini'nin durumu da başkan Aysal'ın önündeki bir başka ciddi konu.

Ligin kalan bölümü için futbolcuları ve teknik heyeti yeniden motive edebilme çabasına giren Galatasaray yönetimi, bu sıkıntılı dönemden kurtulmak için çıkış yolları aramayı sürdürüyor.