Geçen sezon ara transferde önce Wesley Sneijder, ardından Didier Drogba Galatasaraylı oldu. Bu iki yıldızın sarı-kırmızılı takıma gelişi, sadece Türkiye’de değil dünyada da büyük yankı buldu. Sneijder-Drogba ikilisi, kalitelerini hemen belli etti ama fiziksel açıdan yüzde yüz hazır seviyede değillerdi.

HAZIR GELMEDİLER AMA…

Sneijder İnter’de kadro dışı kaldığı günlerin acısını Galatasaray’da çekti. Çin macerasında umduğunu bulamayan Drogba da Chelsea’deki gibi değildi… Buna rağmen iki oyuncu, sarı-kırmızılı takımın şampiyonluğuna attıkları toplam 8 golle katkıda bulundu.

Yeni sezonda hem Sneijder’den hem Drogba’dan beklentiler büyüktü. İyi bir kamp geçiren Drogba, büyük maçların büyük futbolcusu olduğunu gösterdi. Süper Kupa’da Fenerbahçe’yi, ligde Beşiktaş’ı, Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’u boş geçmedi. Fildişili forvet 3 kulvarda attığı 7 golü 1 asistle süsledi.

Drogba’nın aksine Sneijder’in form tutması zaman aldı. Fatih Terim’le yıldızı barışmayan 29 yaşındaki futbolcu, yeni hocası Mancini ile gaza bastı. Karabük karşısında Galatasaray’ı ipten aldı, Kopenhag karşısında klasını konuşturdu. Hollandalı 10 numara lig ve Avrupa’da 4 gol attı, Akhisar maçında Drogba’ya asist yaptı.

17 GOLÜN 12′SİNDE

Rakamlar ortada… Galatasaray bu sezon 3 kulvarda 17 kez (Süper Lig 10, Şampiyonlar Ligi 6, Süper Kupa 1) ağları sarstı. Bu gollerin 12’sinde yani yüzde 70’inde Sneijder-Drogba ikilisinin imzası vardı. Başkan Ünal Aysal’ın çilekleri, kritik maçlar öncesi taraftarın en büyük güvencesi…

AMK