Yeniden Galatasaray'ın başına geçeceği konuşulan Mircea Lucescu ile bugün Shakhtar başkanı Rinat Akhmetov arasında bir görüşme gerçekleşti. Ukrayna basını ilk önce Lucescu'nun takımdan ayrılacağını söylese de daha sonra tecrübeli çaıştırıcının Shakhtar Donetsk'te kaldığı ifade edildi.

Shakhtar başkanı Akhmetov Lucescu'ya, "Sen gidersen takımın başına kimseyi getiremem. Ülkedeki savaş halinden dolayı buraya gelmek istemiyorlar. Kalmanı istiyorum" dedi. Kulübü ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Lucescu da 10 yılını geçirdiği kulübüne sırt çeviremedi ve takımda kaldı. 

Galatasaray'a gelmeyi çok istediğini ama Donetks'teki projeyi yarım bırakamayacağını belirten Lucescu, "İstanbul'a dönmeyi çok istiyordum. Ama burada kalmam gerekiyor. Hem bir kontratım hem de projem var. Şu anda durumu biliyorsunuz. Ülkeye kimse gelmek istemiyor. Bu halde bırakamam. Yerimi dolduramazlar. Çok iyi bir takım var. Takım dağılabilir. Ben gidersem herkes gider. Bu sebepten dolayı kalmalıyım. Galatasaray'a teklifi için çok teşekkür ederim. Çok heyecanlandım. Orada bitirmem gereken işler var. Ama ileride gelirim umarım" dedi. 

Ukrayna basını: "Lucescu takımda kaldı"



Öte yandan Ukrayna basınında yer alan haberlere göre; Shakhtar Donetsk başkanı Ahmedov ile bir araya gelen Rumen teknik adam bir sene daha takımda kalmaya ikna edildi.

Ukrayna ekibinin Lucescu’ya seneliği 4.5 milyon eurodan 2 senelik bir sözleşme önerdiği yazıldı.