Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Kayserispor'a 1-0 mağlup olduğu mücadele sonrasında spor yazarları teknik direktör Roberto Mancini'ye sert eleştirilerde bulundu. Son dönemde büyük bir düşüş yaşayan sarı-kırmızılıların 2'liğinin de tehlikeye girdiğini belirten yazarlar, İtalyan hocanın takım üzerindeki etkisini kaybettiğini ifade etti.

Sabah Gazetesi yazarlarından Levent Tüzemen ise, Galatasaray'ın Mancini'yi göndermesinin zor olduğunu belirtirken, sarı-kırmızılı yönetimin İtalyan Milli Takımı'nın Mancini'yi alması için 'dua etmesi' gerektiğini belirterek çok konuşulacak bir yoruma imza attı.

İşte yazarların G.Saray yorumları...


MEHMET DEMİRKOL | FANATİK
Mancini geldiğinden bu yana çıktığı 21. maçta 21. ayrı kadroyla sahadaydı. Sakatlıklar, devre arası transferleri vs bunları anlayabilirsiniz. Ancak 21. maçta 21. değişik kadronun yanısıra her seferinde ayrı diziliş var. Hatta maç içinde değişen 5 ayrı diziliş bulunuyor. Üstüne deplasman iç saha stratejisinde farklılıklar var. Galatasaray, Mourinho’nun tarifine birebir uyuyor. Mancini’nin ne yapacağını düşünerek bir sonuca hakikaten varamıyorsunuz.

ERMAN TOROĞLU | SABAH
Aslında G.Saray'ın özetini Chelsea maçından sonra Drogba yaptı, "G.Saray'da bazı şeylerin değişmesi lazım. Ama ben teknik direktör değilim" dedi. Çünkü Drogba dışarıdan bakan birisi. Her şeyi de yaşıyor. Bence en doğru teşhisi o koyar. Acaba dinleyen olur mu bilemem. G.Saray sahada tek bir beyin olarak iş yapmıyor. Herkes kopuk kopuk.

AHMET ÇAKIR | ZAMAN
Chelsea maçı sonrasında yaşanan tatsızlıklar bu karşılaşmaya tahmin edilenden daha şiddetli biçimde yansıdı. Sarı Kırmızılı takım renkdaşı karşısında güle oynaya ve farklı bir galibiyetle moral bulmayı umarken tam tersi durumla karşılaştı. İstanbul’da erken yaz müjdecisi havaya karşın tribünlerin boş kalışı, moral bozucuydu. Taraftarın 2010’da kaybettiğimiz başkan Özhan Canaydın’a vefası, sanki bunun dışında birşeyler anlatmak ister gibiydi…

ŞANSAL BÜYÜKA | MİLLİYET
Galatasaray derseniz,  iki hafta sonraki Fenerbahçe maçının hesaplarını yaparken, hiç hesapta olmayan bir tuzağa düştü. İçerden haberler kötü geliyordu, sonucu sahaya yansıdı... Sözüm o ki, kim varsa, kimler varsa, hepsi için söylüyorum... Kimse dereyi görmeden paçayı sıvamasın...

LEVENT TÜZEMEN | SABAH
İkinciliğin bu yıl şampiyonluk kadar önemli olduğunu Mancini bilmiyor mu? Başkan Ünal Aysal, Terim'i gönderip Mancini'yi göreve getirdiğinde "Çok büyük risk aldık" demişti. O risk Chelsea'de çatladı, Kayseri maçında kırıldı. Tribünler hem yönetimi hem de Mancini'yi istifaya çağırdı. "Evimde ayaklarımı uzatmış keyif çatarken ve yılda 6 milyon Euro alırken Galatasaray beni çağırdı" diyen uzun sözleşmeli Mancini gider mi? Yönetim dua etsin İtalya Milli Takımı'nın başına Mancini getirilsin.

OSMAN ŞENER | MİLLİYET
Şimdi ne olacak? Tribünler takımı ıslıklıyor... Sonra da yuhalıyor... “Mancini istifa” diye yeri gögü inletiyor... Arkasından da “imparator Fatih Terim” diye bağırıyorlar... En son eklemeleri de “Yönetim istifa”... Nereden nereye geldik. Mancini “gideceğim” diyor.... Sezonu kapamış... Futbolcular hem küs, hem de sezonu kapamışlar... Bu şartlar altında Galatasaray nasıl ikinci olacak?

HAKAN ÜNSAL | HÜRRİYET
Oyuncuların durumundan anlaşılan o ki asıl motivasyona ihtiyacı olan Mancini. Hadi Chelsea deplasmanını anladık da Arena’da ikinci bir Chelsea performansı neyin nesi sorarlar Mancini’ye. O zaman ikinciliği kabullenmiş, sezonu Türkiye Kupası ve direkt Şampiyonlar Ligi’ne gitme ile bitirme hesapları yapan ve yeterli gören bir anlayış var karşımızda. İyi de bu oyunla ne Türkiye Kupası ne de ikincilik garanti. Lig, bir anda elinde birşey kalmadan biterse, ne Mancini ne de Ünal Aysal kalır.

ZEKİ ÇOL | ZAMAN
Sadece Mancini mi bu kötü gidişin sorumlusu. Tabii ki değil. Kim ne yapıyor? Ne oynuyor? Kendini yarışa, oyuna ne kadar veriyor? Oyuncu sadece keyifsiz değil. Fazlasıyla da sorumsuz. Bitime 8 maç kala, çok iddialı olduğun bir hedefin, fersah fersah uzağındaysan... Zaten o yanlış, bu kusurlu arayışına girmek de bu aşamadan sonra fazlaca önem taşımıyor.

ÜMİT AKTAN | TÜRKİYE
Son dakikalarda gelen gol inanın içimi rahatlattı. Kayserispor’un galibiyetine hak ettikleri için çok sevindim. Galatasaray adına da ölüp yeniden doğma şansı doğduğu için sevindim. Özetle, Galatasaray bu teknik kadro ve bu yönetim anlayışıyla ligimizin en kurumsal (!) takımı olmuş çıkmış. Emeği geçenlere Fenerbahçe ve Beşiktaşlılar şükran borçludur!

ALİ SAMİ ALKIŞ | STAR
Kötü oynama hakkın vardır. Ama sorumsuz oynama hakkın yoktur. Biraz Melo, biraz Telles’in oynamasıyla şampiyonluk bekliyorsan; adama avucunu yalatırlar. Yüreğini koyacaksın, cesaretini koyacaksın, hırsını koyacaksın, elde-avuçta neyin varsa; hepsini ortaya dökeceksin ki; alın terine ödül çıksın. Business Class’la uçmak güzel de, şahin gibi ava atılmak gerek. Çalışmayana ekmek yok.

CÜNEYT TANMAN | BUGÜN
Galatasaray’da bireysel performansı yükselen hatta formunu koruyan isim yok. Bunda Mancini’nin rolü önemli. Ligin devre arasını o kadar kötü kullandı ki her geçen gün Galatasaray geri gitti. Oyuncular bir var bir yok. Galatasaray takımında İtalyan hoca sayesinde kimin ne zaman, nerede, hangi sistemin içinde oynayacağı belli değil.

ALPER TUNGA ALBAYRAK | YENİ ŞAFAK
Son maçların yalnızı ve dolayısıyla faydasızı Sneijder'i, tek forvetle çıktığın bir maçta Burak Yılmaz'ın arkasına almamak büyük bir hataydı. Önceki haftaların iç saha enerjisi olmayınca, Hollandalı etkili olabileceği bölgeden uzak kaldı. Eğer takım hücumu Sneijder üzerine kuruluyorsa ve bundan dolayı uzun süre bu takımı sırtında taşıyan isimlerden Selçuk'un yeri ve görevleri değişiyorsa, Hollandalı'dan azami faydayı almanın yolları aranmalı.

RIDVAN DİLMEN | SABAH
Haftaya kim oynayacak belli değil. Tuhaf yani, Papatya falı gibi... Bu kadro farklılığının dışında sürekli sistemle oynaması da takıma koordinasyonunu kaybettirdiği gibi, oyuncuların güvenini de kaybettirdi... Eline bir kağıt alıyor. Oyuncuların yerlerini değiştiriyor. Futbolda böyle bir şey yok. İnanın oyuncular çok sağlıklı oynamıyor.

ALİ ECE | AKŞAM
Elinde Wesley Sneijder gibi Mourinho'nun dahi yere göğe sığdıramadığı bir ofansif merkez orta sahayı, 10 numarayı, sol kanada hapsetmek Mancini'nin en büyük stratejik hatası. İtalyan hoca kendi parlak futbol kariyerinden yola çıkıp yazdığı modern futbolda 10 numaralar konulu tezi ile dün gece ilk yarıda Sneijder'ı olabilecek en verimsiz şekilde ve pozisyonda kullanması arasında başlı başına çok büyük bir çelişki var.

HAKAN CAN | FANATİK
Galatasaraylı taraftarların ‘duruşu’ sezonun kalanında belirleyici olacak. Selçuk gibi ‘değerlerini’ hırpalarlarsa, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım hakkı olan ikincilik biletini de yakabilirler. Drogba’yı kadroda tutup maçı kazanmayı zorlamaktansa, Ontivero’yu Galatasaray’a kazandırmaya çalışan Mancini, sanıyorum ülkesine dönüş anlaşmasını yapmıştır.  

RUŞEN ÇAKIR | VATAN
Buradan nasıl çıkılır, belirsiz. Ama iki hafta sonraki F.Bahçe maçında bir galibiyet de alamazlarsa bu sezonki G.Saray kadrosu, teknik ve idari yönetimi sarı-kırmızılıların tarihinde hiç de hayırlı anılmayacaklardır.

MUSTAFA SAPMAZ | AKŞAM
Şampiyonluklar soyunma odasında kazanılır. Soyunma odasının huzuru, hırsı, kenetlenmişliği sahaya forma giyip çıkarsa gelir şampiyonluk. Galatasaray'ın son iki yılda yaptığı gibi... Florya Metin Oktay Tesisleri'ni evi haline getirmek, Galatasaray'ı büyük başarılara götürmüş isimlerle sohbet ettiğinizde duyacağınız bir tanımlamadır. Galatasaray bunu düşünerek başlamalı yarına...

Sporx