İtalyan teknik adamın sözleri...

"MANCINI DE TEHLİKELİ DEDİ AMA..."

"Biz kesinlikle bu maçın ertelenmesini istedik ve UEFA delegeleri ile maç öncesinde bir araya geldi. Kimse bizi dinlemedi. Mancini, bu maçın oynanmasının tehlikeli olacağını söyledi ve ben de ona katıldım. İngilizce'min bu kadar kötü olduğunu sanmıyorum"

"DEVRE ARASINDA HAKEMİN YANINA GİTTİM"

"Devre arasında hakemin yanına tekrar gittim ve bu şartlar altında maçın oynanmasının güvenli olmadığını belirttim. Didier Drogba da iki takım için de aynı şartların geçerli olduğunu söyledi. Ancak ben bunun böyle olmadığını söyledim, çünkü biz futbol oynamaya çalışıyorduk"

"OYUNCULARIMI KUTLUYORUM"

"Oyuncularımı kutlamalıyım, bizim korkunç bir şekilde cezalandırıldığımız durumda, futbol kavgasına dönmüş bir durumda her şeylerini verdiler."

"DÜZGÜN BİR ZEMİN İLE..."

"Bizim hatamız, son maçta kalarak, burada aynısını oynamamız. Düzgün bir zemin ile eminim ki, oyunumuzu oynayabilirdik. Bu şartları tahmin edemedik, bu yüzden benim bakış açıma göre elenmemiz adil değil. Ancak biz de hayatı kendimiz için zorlaştırdık."

"SNEIJDER'İN ATTIĞI GOLDE..."

"Sneijder'in attığı golde yanlış olan bir sürü şey vardı. Pogba Sneijder'i takip etmeliydi. 3'e 3 pozisyon her zamana tehlikelidir ve devre arasında ben oyuncularımıza ekstra bir adamımızın defansta olmasının önemli olduğunu söyledim"

"DÜN TEHLİKELİ, BUGÜN DEĞİL"

"Çamur tarlasında oynanan bir maçtan bahsediyoruz. Olay çime geldiğimde de konuşacak bir şey yok. Beni sinirlendiren dün maçın hakemi maçı erteledi, çünkü oynamanın tehlikeli olduğunu söyledi. Bugün ise bir anda tehlikeli olmadı. Belki İngilizcemi geliştirmeliyim. Hakem beni iyi anlamamış olabilir."

"ASIL SİNİRLENDİĞİM KONU..."

"Hayal kırıklığı, bütün çalışmamızı sahaya düzgün yansıtamamaktı. Biz bir gösteri sergiliyoruz. İzleyenlere bir tarafın diğerine daha üstün olacağı bir gösteri. Bugün resmen bir savaş vardı. Uzun toplar, vur-kalklar, benim takımımın alışık oluğu bir futbol değil bu. İmkansız diye beklediğimiz şey olmaması için daha önceki maçlardan istediğimiz skoru almalıydık. Asıl sinirlendiğim konu bu. "

"UEFA KARARINDAN DÖNMEDİ"

Konuyu kronolojik olarak sıralamakta fayda var. Önce geldim, sahanın durumunu gördüm ve hakeme tehlikeli olabileceğini söyledim. Hakem Mancini ile görüşmemi söyledi ve o da benimle aynı fikirde olduğunu söyledi. Hakem bizi UEFA yetkililerine gönderdi. Ancak UEFA kararından dönmedi. İlk yarının sonunda hakeme gidip oynanan şeyin futbol oladığını ve yine tehlike olduğunu söyledim. Çok önemli bir maç, ortaya bir şov koymamız gerekiyordu. İstediğimiz oyunu oynayamadık."

"BİZİM OYNADIĞIMIZ YARI SAHA..."

"Bizim oynadığımız yarı sahadaki koşulların daha kötü olmasının bir sıkıntı olduğunu da söyledim. Ancak buna da bir tepki gelmedi."

Sporx