FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, F Grubu'nda Kuzey İrlanda'nın, Macaristan'ı ağırladığı karşılaşmayı yönetti. Mücadele Guzmics ve Çaykur Rizespor'da oynayan Lafferty'nin karşılıkllı golleriyle 1-1 sona erdi. Baird'in 83. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan lider Kuzey İrlanda, maçı bırakmayarak 90+3. dakikada Lafferty ile bir puanı kurtardı. Çakır, verdiği ilginç bir kararla İrlandalı futbolcuyu oyundan attı.

AVANTAJ KURALI SONRASI OYUNU DURDURDU

Kritik maçın 80. dakikasında Kuzey İrlandalı Chris Baird, rakibine sert bir müdahalede bulundu. Topun Macaristan'da kalması üzerine avantaj kuralını uygulayan Çakır, aynı futbolcunun bir başka rakibine daha yaptığı kartlık hareket sonrası oyunu durdurdu.

ÇAKIR'DAN İKİ SARI KART BİRDEN

Baird'e önce avantaja bıraktığı hareketten ilk sarı kartı, ardından ise oyunu durdurduğu faulden ikinci sarı kartı peş peşe çıkaran Çakır, kırmızı kart gösterdiği oyuncuyu saha dışına gönderdi. Karar sonrası şoke olan Baird, Çakır'a neden kırmızı kart gördüğünü sordu. Bunun üzerine başarılı hakemimiz, futbolcuya yaptığı iki sert hareketi anlattı.

İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Çakır'ın bir futbolcuya aynı anda iki sarı kart göstermesi yeşil sahalarda ilk kez görülen bir olay olarak yorumlandı.