Galatasaray yönetimindeki görevinden istifa eden Cüneyt Tanman, Bugün gazetesindeki köşesinden açıklamalarda bulundu.

Neden istifa ettiğini anlatan Tanman, "Başkan ve kardeşiyle vizyonumuz, futbola bakışımız uyuşmadı. Ben daha gerçekçi bakıyorum. Herkes çok gergindi. Rahatlasınlar diye istifa ettim. Ancak zamanlama benim istediğim şekilde oldu. Ben yönetime girmeden önce iki kurumda çalışıyordum. Yönetimde herkesin kendi işi var. Görev alınca bu işleri bıraktım. Başkan beni oyuncu izleme ve altyapı çalışmalarında görevlendirince görevimi bıraktım. Futbol Şubesi'nden ayrılınca da medyaya geri döndüm. Daha önce yöneticilik yapıp köşe yazanların örnekleri var. Ben aileden zengin değilim. Medyadan kazandıklarımın hayatımda önemi büyük. Aktif yönetici değilken bu yorumları yaptım. Kulübün önünü açacak yorumlar yaptım." ifadelerini kullandı ve açıklamalarına şöyle devam etti:

"BURAK BÖYLE KAZANILMAZ"

"Galatasaray'ın bir forvete daha ihtiyacı var. Burak özel ilgiye layık bir futbolcu. Eksiklerini daha farklı yollardan söylemek lazım. 50'de 60'ta oyundan alırsanız sorun olmama ihtimali yok. Böyle yaparak Burak'ı kaybedersiniz. Hamza Hoca, Niasse'yi tanıdığı ve kulübün mali durumunu bildiği için istedi. Hiç kimse alınamıyorsa Niasse alınabilir."

"SABRİ DEĞİL MENAJERİ"

"Sabri Sarıoğlu'nun yeni sözleşmesi en çok eleştirildiğim konulardan biri oldu. Sabri pazarlık yapmadı ama menajerleri günlerce pazarlık masasındaydılar. Başkan da Sabri'nin açıklamalarından rahatsız oldu. Hamza Hoca, Alves dışında bir sağ bek istemedi. Onun da şartları çok ağırdı. Sabri ve Tarık'tan memnun olduğunu dile getirdi. Kampı terk ettiğim de söylendi. Halbuki Polonya'nın en kuzeyine 13 saat arabayla bir kaleciyi izlemeye gittik. Hamza hocanın yardımcısı Metin Mert ile birlikte."

"ARDA'YI EN ÇOK BEN İSTERİM"

"Arda'nın Galatasaray'da oynamasını isterim. Arda'yı benim kadar seven yönetici yoktur. Ancak Barcelona yatırım yapmış. Aynı kulvarda yarıştığı bir takıma vermeyecekleri ortadaydı. Ibrahimovic iddiaları da genç taraftarlar ile başkan arasındaki bir sohbetten sonra büyüdü. Başkan dahil herkes bunun mümkün olmadığını dile getirdi. Böyle bir girişim olduysa ve benden saklandıysa bu daha büyük ayıp"