Galatasaray'ın efsane kaptanı Cüneyt Tanman, sarı kırmızılıların geçtiğimiz sezonu ile ilgili çarpıcı analizler yaptı.

İşte Tanman'ın geçtiğimiz sezon yaşanan sorunlara değinerek transfer odaklı yaptığı analiz;

Galatasaray hangi bölgelere hangi özellikli oyuncuları transfer etmeli?


Galatasaray ligin son haftalarında biraz toparlanarak kupaya ve lig ikinciliğine ulaşmayı başardı. Tabii bu bir başarıysa? Kadrosuna bu kadar yatırım yapan bir takım için büyüklerin olmadığı bir kupa, birçok sıkıntılarla uğraşan Beşiktaş’ı geride bırakarak elde edilen ikincilik başarı sayılmaz. Galatasaray özellikle ligin ikinci yarısındaki gösterdiği performans ve son kazançlarına rağmen eleştiri almayı daha çok hak etti.

Ligin son maçı olan Erciyes karşısında devre arası yapılan 9 yeni transferden hiçbirinin oynamaması inanılır gibi değil. Gelecek yıl Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidecek Galatasaray’da son maçta sağbek Semih, sol bek Sabri, sağ önde Yekta’nın oynaması da bir başka ilginç uygulama.

"BU SORUNUN CEVABINI MANCINI BİLE BİLMİYOR"

Seneye Drogba’nın olmaması, geri dönecek olan Bruma gibi yabancılar ve devre arası boşa giden transferlerden sonra yabancı kontenjanının nasıl toparlanacağını açıkçası ben de merak ediyorum. Bu sorunun cevabını Mancini’nin bile bildiğini düşünmüyorum. Sezon başı kampını yine arayışlar içinde geçirecek gibi gözüküyor. Parasal olarak da Galatasaray çok rahat değil. Taraftar çok önemli isimleri beklemesin.

Gelecek yıl bir toparlanma ve yeniden yapılanma yılı gibi gözüküyor. Kısaca Galatasaray’da transfer devre arasında alınan yerli oyuncular, Mevlüt gibi yerli bir iki takviye, belki Drogba’nın yerine bir isimle kapatılacak gibi gözüküyor. Transfer için öneride bulunmak istemiyorum. Çünkü alınacak oyuncunun kalitesi kadar nasıl değerlendirileceği de önemli. Messi’yi de alsanız onu sağbek oynatırsanız hiçbir işe yaramaz.

Devre arasında alınan Salih sol açıktan solbeke kadar her yerde oynadı, adeta takımın jokeriydi mesela. Şimdi kiralanacağı söyleniyor. Stoper gerekliydi Burdisso alındı. Şu anda adı bile anılmıyor. Birçok oyuncu yeteneklerini sergileme ortamını yaşayamadı ki. Mesela Hajroviç, Ontivero bu kadar kötü müydü? Bence değil ama özellikle ligin ikinci yarısında Galatasaray’da altın olan da bakıra dönüştü.

"KURUMSALLAŞTIM DİYEN BİR TAKIM İÇİN..."

Hajroviç’in “Takımda kimse para almıyor” açıklaması size ne düşündürüyor?

Mali tablo çok iyi olmadığı için önem sırasına göre para dağıtılıyor olmalı. Bu da “Kurumsallaştım, hedefim önce Avrupa ve 4’üncü yıldız” diyen bir takım için çok olumsuz bir görüntü.

Drogba’nın yeri nasıl dolar? 1 yıl daha devam edilmeli miydi?

Tabii ki yeri kolay dolmaz, oraya gol becerisi yüksek bir isim gerekir, sağ bekte, orta alanda, ön kenarda etkili birer transfer iyi olur gibi gözüküyor ama açıkçası çok umutlu değilim. Galatasaray’ın alacağı oyuncu tabii ki önemli.

Ancak daha da önemli olan, göndereceği isimleri seçmek. Drogba’nın yeri kolay dolmaz ama hangi Drogba’nın? Arkadaşlarını saha ortasında toplayan, liderliğini hissettiren, tüm oyuncuların saygısını hak edecek performanstaki Drogba tabii ki bırakılmamalı. Ama bu oyuncu aylardır sahaya bile çıkmadı hatta Türkiye’de bile yoktu. Eski motivasyonu, eski enerjisi var mı ki devam etmesini savunalım? Bu şartlarda ayrılmak doğru çözüm. Sadece Burak ve Umut’la devam etmek doğru olmaz.