Kariyerinde yeni bir sayfa açmak isteyen 31 yaşındaki savunmacı, menacerler tarafından Galatasaray’a önerildi. Sarı-Kırmızılılar, konuyu teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun önüne getirerek fikrini sordu. Hamza hoca da, savunmadaki sıkıntıyı gidermek adına bu transfere onay verince, Dante için kollar sıvandı.

Tecrübeli futbolcunun Cim Bom’a gelmek istemesiyle birlikte, Galatasaray Yönetimi uygun bir bonservis bedeliyle işi bitirmek istiyor. Bunun için Sarı-Kırmızılı idarecilerin birkaç gün içinde Almanya’ya çıkarma yapması bekleniyor.

Hocanın planı hazır

Hamza hocanın, Dante’nin transfer edilmesi halinde, savunmanın göbeğinde Dante ve Chedjou ikilisini kullanacağı öğrenildi. 1.88 boyundaki Sambacı’nın, 2017’ye kadar kulübüyle mukavelesi bulunuyor. Buna karşın oyuncunun ayrılmak istemesi nedeniyle, Bayern’in bonserviste sorun çıkarmayacağı tahmin ediliyor. 

Merak edilen tek konu, Dante’nin senelik ne kadar ücret talep edeceği. Çünkü son olarak Trabzonspor’un gündemine geldiğinde, senelik 5 milyon Euro istediği öne sürülmüştü. Galatasaray’ın şu an itibariyle çıkacağı en yüksek rakam ise yıllık 2.5 milyon Euro civarında. Her ihtimale karşın alternatif isimler de sıcak tutuluyor.

Kaynak: Akşam