Kümede kalma yarışı veren yeni takımında başarılı performansları ile öne çıkan Kamerunlu oyuncu, kariyerindeki kırılma anlarını ve hedeflerini anlattı.

Yaz aylarında Dünya Kupası'nda Kamerun forması giymenin gururunu yaşadığını kaydeden Dany, "Meksika karşısında sahadaydım. Gözlerim yaşardı, çok zorlu, çok duygusaldı. Sonunda çalışmamızın karşılığını almıştık. Dünya Kupası'nda oynadığım ilk maç benim için büyük gururdu. Aynı zamanda, karmaşık zamanlar geçirdiğim kariyerimde de bir intikam anıydı bu" dedi.

"GRANADA, TÜRKİYE'DEKİ TECRÜBELERİMİ KULLANABİLİRDİ"

Geldiği noktada ilk kulübünün büyük payı olduğunu belirten 28 yaşındaki oyuncu, "Kariyerim Amneville'de başladı. Ondan önce, FC Metz'de 1 yıllık geçici bir sözleşmem vardı, ancak istediğim gibi gitmedi işler. Amneville'de iki harika sezon geçirdim. Başkan Fanzel ve oğlu David ile iyi ilişkilerim vardı. Bu kulüp bana çok şeyler kattı, benim için bir sıçrama tahtası oldu." ifadelerini kullandı.

Granada'daki başarısız döneminin nedeni sorulan savunmacı, "Bir açıklamam yok açıkcası. Onlar beni çok istedi. Ancak sonunda, beni oynatmadılar. Türkiye'deki tecrübelerim çok iyiydi, bunun avantajını kullanabilirlerdi. Ancak iyi geçmedi" şeklinde cevap verdi.

"ÖNEMLİ OLAN MUTLU OLMAK VE OYNAMAK"

Evian tercihinin nedeni için konuşan Dany Nounkeu, "En önemli olan şey, mutlu olmak ve oynamak. Evian'a gelirken kendime fazla şeyler sormadım. Biliyordum ki, bu kulüp bana değer verecek. Burası bana büyüleyici bir şeyler yapabilmek için bir meydan okuma şansı tanıdı. Bu gerçekten heyecan verici." diye konuştu.

Oynamak istediğini vurgulayan 1986 doğumlu futbolcu, "Ben sadece oynamak istedim. Şu anda da en önemli konu bu. Kulüp bana ihtiyaçları olduğunu anlamamı sağladı. Herkes, hocamız Pascal Dupraz'ın mentalitesinin ve liderlerin konuşmalarının beni motive ettiğini biliyor." şeklinde değerlendirmede bulundu.

"G.SARAY İLE 2017 YILINA KADAR SÖZLEŞMEM VAR"

Galatasaray ile sözleşmesi olduğunun üzerine basan ve gelecek planlarını belirmediğini kaydeden stoper, "Hala gencim ve kendime böyle sorular sormuyorum. Oynayarak eğleniyorum, önemli olan bu. Galatasaray ile 2017 yılına kadar sözleşmem var. Şu anda Evian için %100'ümü vererek, kulübü Ligue 1'de tutmak istiyorum." diyerek sözlerini noktaladı.