Derbinin 1 numaralı gündem maddesi olan Dany'yi, Galatasaray Genel Sekreteri Adnan Nas değerlendirdi. Nas, rakibine kayarak müdahalesi sonucu penaltıya sebebiyet veren Kamerunlu savunmacı için, "Çok iyi kesici özellikleri olmasına rağmen, bu tip hataları olan bir oyuncuydu. Galatasaray'da da tereddüt oluşturmasının sebebi buydu. Bu tip faullerle Galatasaray'ın gol yemesine sebebiyet verdi. Dany açısından bu yeni bir şey değil. Ama onun bu tip hataları, Dany'nin kötü oyuncu olduğu anlamına gelmiyor. Hızlı bir adam, kendini kontrol edemiyor. Derbide o hareketi dışında bana göre Beşiktaş defansının en iyisiydi. Bilic'in oyun kurgusunda önemli bir eksiği kapatmış gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

‘Favoriyiz demek çok zor'

Adnan Nas, çarşamba günü oynayacakları Chelsea maçını da değerlendirdi. Avrupa'nın Galatasaray için farklı bir öneme sahip olduğunu kaydeden Nas "Chelsea çok güçlü bir takım. Kazanmayı çok isteriz. İnşallah kazanırız. ‘Favori biziz' demek çok zor. En azından kendi sahamızda bir avantaj elde etmek isteriz” diye konuştu.

Yönetici Nas, hakem Cüneyt Çakır'ı uyararak aut kararını Galatasaray aleyhine köşe vuruşuyla değiştirten Semih Kaya'nın centilmence hareketini de yorumladı. "Semih çok iyi bir insan. Futbolcuların fair play ruhuyla oynaması lazım. Futbolcu demek ahlaklı olmak demektir zaten. O açıdan Semih'in davranışı çok doğru bir davranış” ifadelerini kullandı.

Bedelsiz kiralanmış

Galatasaray'ın Beşiktaş'a sezon sonuna kadar verdiği Dany için kiralama bedeli almadığı ortaya çıktı. Daha önce iki tarafın 400 bin euro kiralama bedeli üzerinden anlaştığı, 1.8 milyon euroluk satın alma opsiyonu olduğu medyaya yansımıştı. Ancak, yapılan protokolde kiralama bedeli olmadığı sadece satın olma opsiyonu bulunduğu öğrenildi.

Bugün