Nigel de Jong, "Galatasaray teklif yaptığında hiç düşünmeden kabul ettim. Daha önce de gelebilirdim, ama ABD tecrübesini yaşamak istedim" dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen De Jong, lig lideri Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geleceklerini hatırlatarak, "Medipol Başakşehir maçı çok zor geçecek. Lig lideri ile oynayacağız. Rakibimiz takım oyununda çok başarılı." dedi.

Ligde hiçbir müsabakalarının kolay olmadığını anlatan De Jong, "Galatasaray kiminle oynarsa oynasın, hep zorlu maçlar oluyor. Medipol Başakşehir ile taraftarımız önünde oynayacağız. Kesinlikle bu maçtan galip ayrılmak istiyoruz. Rakip kim olursa olsun, evimizde hep kazanmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı formayı daha önce giymiş isimlerden Emre Belözoğlu'nun da Medipol Başakşehir'de forma giydiğinin hatırlatılması üzerine tecrübeli futbolcu, "Emre'yi tanıyorum. Yurt dışında ülkesini temsil etti ve milli takım forması giydi. Yanılmıyorsam ona karşı da oynadım. Kaliteli bir futbolcu. Hem ona hem de diğer rakip oyunculara saygı duyuyorum. Güzel ve heyecanlı bir maç bizi bekliyor. Bir an önce o maçın gelmesini, oynayıp kazanmayı istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sezonun başında sakatlık yaşadığını ve bu dönemde süre alamadığını dile getiren Hollandalı futbolcu, "Şu an yüzde yüz hazır durumdayım. Sahaya çıktığınızda en iyisini vermeniz lazım. Oynanan futbolun seviyesi yüksek ve tam olarak hazır olmalısınız. Ben de kendimi tamamen hazır hissediyorum. Kupada ve ligde oynadım. Medipol Başakşehir müsabakasıyla, taraftarımız önünde ilk kez 11'de maça başlayacağım gibi görünüyor. Hazır durumda olduğumu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

"Ligin seviyesi yüksek"

Nigel de Jong, Süper Lig'deki futbol seviyesinin yüksek olduğunu aktardı.

Kariyeri boyunca bir çok ligde top koşturduğuna dikkati çeken De Jong, "Türkiye ligi belki dışarıdan küçümseniyor, düşük kalitede gibi gözüküyor ama içine girdiğinizde böyle olmadığını görüyorsunuz. ABD'den gelip burada oynamamın bir sebebi var. Buranın her yönüyle iyi bir lig olduğunu düşünüyorum. Tercih etmemde de bunlar etkili. Daha sağlıklı yorumlar yapabilmem için biraz daha maç oynamam lazım. Ligde seviyenin yüksek olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Galatasaray'la 1,5 yıl önce de teması olduğunu hatırlatan De Jong, şöyle devam etti:

"Daha önce Galatasaray ile görüşmelerim olmuştu. O anda ABD tecrübesini yaşamayı uygun gördüm. İyi ki de o tecrübeyi yaşamışım. Avrupa'ya dönmeyi ne kadar istediğimi de orada anladım. Galatasaray'ın teklifi gelir gelmez de nereye imza atmam gerektiğini sordum. Bu teklif, Avrupa'ya dönmem için bir fırsattı. Galatasaray, yeni bildiğim bir takım değil, çocukluğumdan itibaren tanıyorum. Çocukluğumdan beri Hollanda'da Türk arkadaşlarım var. Türkiye'de başka bir takımda oynayamazdım. Eğer Türkiye'de başka bir kulübe gitseydim, tekrar Amsterdam'da annemin evine dönemezdim."

Manchester United forması giyen vatandaşı Memphis Depay'ın adının Galatasaray'la anıldığının aktarılması üzerine De Jong, "Depay, benim tanıdığım, çok iyi bir futbolcu. Bu konuda söyleyebileceğim bir şey yok. Aramızda bir konuşma da geçmedi." demekle yetindi.

"Çenenizden çok, ayaklarınız çalışmalı"

Galatasaray'da kendisinden beklentinin yüksek olduğunun belirtilmesi üzerine De Jong, "Beklenti olması normal. Bundan önceki takımlarımda da vardı. Benim düşünceme göre, çenenizden çok, ayaklarınız çalışmalı. Çünkü konuşurken efsane olmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Önemli olan sahada kendinizi göstermeniz. Ben işimi yapmaya devam edeceğim. Umarım herkes beğenir ve takdir eder." diye konuştu.

Ligde zorlu bir şampiyonluk yarışı geçeceğine inandığını anlatan Hollandalı futbolcu, cuma günü karşılaşacakları Medipol Başakşehir'in yanı sıra, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi iddialı ekipler olarak sayarken, henüz yolun başında olunduğunu dile getirdi.

"Öncelikle lideri yenmeliyiz"

Nigel de Jong, ligin 11. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacaklarının hatırlatılması ve Tolga Ciğerci'nin cezalı olması nedeniyle Medipol Başakşehir müsabakasında yakaladığı ilk 11 şansını bu derbide de sürdürme fırsatının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe derbisi hakkında bilgim var. Türkiye'nin en önemli maçı. Herkes oynamak ister. Kişisel olarak da heyacanlıyım ancak maç maç gitmek gerekiyor. Cuma günü önemli bir maç var. Öncelikle lideri yenmeliyiz. Bir futbolcu her maçta oynamak ister. Kararı hocamız verecektir. Şimdi Medipol Başakşehir karşısında 3 puanı almalıyız. Fenerbahçe derbisi öncesi de milli maç arası bulunuyor. Derbiyi konuşmak ve analiz etmek için uzun zamanımız olacak."

Futbolcu olarak defansif özellikleri ön plana çıksa da ofansif kalitesinin de bulunduğunu anlatan De Jong, "Galatasaray gibi bir takımda oynuyorsanız, rakipten daha çok top sizde oluyor. Otomatikman rakip sahada alan buluyorsunuz. Dikine pas atmayı seviyorum. Kariyerimde oyun kurucu olarak da oynadım. İhtiyacım olan, daha fazla süre almak. Bu şekilde meziyetlerimi gösterebilirim. İzleyenler hem defansif özelliklerimi hem de ofansif oyuna katkımı görebilecekler." diye görüş belirtti.

"Futbol mücadele ve temas sporudur"

De Jong, sert futbol stiliyle geçmişte gündeme geldiğin yönündeki soruya şu cevabı verdi:

"Bu futbol. Futbol bir mücadele, temas sporudur. Benim oyun stilim de fiziksel anlamda ön plana çıkıyor. Bu tip müdahaleler normal. Kesinlikle kötü niyetli olarak, birine zarar vermek, sakatlamak için faul yapmadım. Yaş ilerledikçe insan biraz daha fazla aklını kullanmaya başlıyor. Neleri yapması, neleri yapmaması gerektiğini anlıyor."

Ayrıca, sarı-kırmızılı taraftarların çok sevdiği isimlerden Felipe Melo gibi "Pit Bull" lakabına sahip olduğu ve onun gibi sert futboluyla ön plana çıktığının belirtilmesi sonrası De Jong, "Benim tercih ettiğim ve sevdiğim lakabım 'King Kong'. Çünkü ismimle de uyumlu. Benim için resmi olarak 'Pit Bull' lakaplı isim de Edgar Davids'tir. Sertlik konusunda ise saha içinde tabiri caizse kirli işleri yapacak oyunculara da ihtiyaç vardır. Melo da bunun bir parçasıydı. Başka takımlarda da örneklerini görebilirsiniz." diyerek sözlerini tamamladı.