Habertürk gazetesindeki 1 milyon Euro'luk İtiraf başlıklı "Fatih Altaylı'nın, gazetemizde çıkan "Fatih İşbecer herkesi kandırmış. Burak için kasaya 7 milyon Euro girmiş, aracılık yapan Çinliye 1 milyon Euro verilmiş" röportajı Galaltasaray'ı karıştırdı. Gizli komisyonu itiraf eden İşbecer, devamında çelişkilerle dolu bir açıklama yaptı, taraftar ayağa kalktı" haberini yorumlayan Mehmet Demirkol, Nasıl oluyor ben de anlamadım. 8 diye açıklandı. Halbuki kasaya 7 girmiş. O zaman 8 dersen Trabzonspor'un alacağı para artmıyor mu? Kap'a neden 8 açıklandı, onu anlamadım" dedi.
Burak Yılmaz için ödendiği açıklanan 7-8 milyon Euro'luk bonservis bedelini düşük olarak nitelendiren Demirkol şöyle konuştu; "2019 sonuna kadar sözleşmesi olan, senede 6,5 milyon Euro kazanacak bir oyuncunun bonservisi ne 7 ne 8 olur. 15 milyon Euro'dan az olmaz. 'Biz çok sıkıştık, paraya ihtiyacımız var, ceza meza...' Onları anlarım. Bunu anlamadım ama Fatih İşbecer anlattıkları kadarıyla, bu adamın derdi şu; "Burada çok acayip kontratlar yapılmış" diyor. Bütün bunlara foks olmuş. Takım makım, bunları zaten bilmiyor. 'Burada acayip bir müsriflik var' diyor. Kulübün suyu aldığı firma veya bardak... İş yapanları suçlamıyorum. Ama; 'buralarda acayip kontratlar var. Bu kontratların bir çoğunu düzeltmeye çalışıyoruz, bir çoğunu da düzelttik' diyor.

Bu kadar problemi düzeltmeye çalışan insan, Galatasaray da kapalı bir kulüp olduğu için ister istemez çok fazla insanı kızdırmıştır. Çünkü milletin ekmeğiyle oynanıyor. Bu mümkün bilmiyorum. Ne denetçiyim ne de Fatih İşbecer'in arkadaşıyım. Fatih Altaylı'nın anlattığı garip bir hikaye. Bir taraftan da o kapalı grup içinde çok fazla insan rahatsız olmuş olabilir. Ben Galatasaray'daki o lisecilik-misecilik sözlerine inanmam. Birisi diyecek ki; 'şuna oy verin', herkes ona oy verecek. Öyle bir şey yok.
Ama kapalı bir grup olduğu için ekmeğini tamamen kulübe bağlamış çok insan var. Çok net bu. Bu Galatasaray'da ciddi bir problemdir. Düşünsene bir iş yapıyorsun, bardak satıyorsun. Niye Galatasaray'la yapıyorsun sadece. Git başkalarıyla yap. Türkiye'de bardak alan bir tek Galatasaray mı var? Bu işler kapalı olduğu için biraz kategullilidir. Değişik dönüyor. Daha fazlasını söylemeyeyim. Bu konuda çok fazla insanı kızdırmış olabileceğine dair enformasyonum var. Ama Fatih Altaylı'nın yazdığı şeyi ben de anlamadım."

"AYSAL'IN ADAY OLACAĞINA EMİNİM"

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal isminin yeniden başkan adaylığı için geçtiği yönündeki haberi de değerlendiren Mehmet Demirkol, "Burada enterasan bir haber var. Ünal Aysal'ın yeniden başkan adayı olacağıyla ilgili. Ünal Aysal'ın aday olacağına eminim. 'Bu iş bitti, UEFA işi kapandı' deniyor ama sözde kapandı. Esasında evam ediyor. Bu cezayı final zannediyorlar. Düzeltmezsen kendini bu ceza daha başlangıç. Sadece Galatasaray için değil, herkes için. O yüzden düzelt kendini" ifadelerini kullandı.