Spor yazarı Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın Trabzonspor'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmayı değerlendirdi.

Mehmet Demirkol maç yazısında Galatasaray'ın hücumda Bruma dışında etkisiz kaldığının altını çizdi.

İşte Mehmet Demirkol'un maç değerlendirmesi...

''Riekerink kağıt üzerinde CV açısından en iyi takımını sahaya sürdü. Podolski, Sneijder, Bruma üçlüsü hücum gücü açısından kağıt üzerinde son derece parlak bir ekip. Fakat bu üçlünün top rakipteyken yaratabileceği sıkıntı çok hesap edilmiş gibi değildi. Trabzonspor’un 4-5-1 diyebileceğimiz dizilişinin belli sorunları var. Topu çok çabuk geri kazanıyorlar. Çünkü ikili mücadale becerileri ve yayılışları üst düzeyde. Onların temel sorunu topu ayaktan çıkarma süresinin uzunluğu. Yani topu çabuk geri kazanıyorlar. Ancak topu nasıl hızlı kullanacaklarını bilemedikleri için akın kuramıyorlar ve çok yoruluyorlar. Okay ve Ekici’nin bu kadar ağır kalmaları anlaşılır değil.

Çok mantıklı değildi

Bu tip bir sıkıntıya karşı yapılacak hamle önde topu çabuk kazanmak olmalıyken Riekerink’in bu üçlüyle oynaması çok mantıklı değildi. Zaten oyun da bu şekilde gelişti. Galatasaray paslarla ama çok zor bir şekilde çıktı. Trabzonspor topu her defasında kazandı. Ancak topu nasıl kullanacaklarını bilmedikleri için oyunu kurmakta zorlandılar. Galatasaray’ın öndeki üçlüsü doğru alan kaplayıp basmadığı için bu zaaf pozisyon yaratmadı. Top Galatasaray’da kaldı. Savunma öne çıktı. Ancak Bruma dışında kaleye gidecek bir plan oluşturamadılar. Trabzonspor ise bu kadar önde oynayan ve hücum hattı yumuşak rakibine karşı elinde önce Castillo, sonra Güray ve Yusuf gibi hızlı oyuncular olmasına rağmen orta sahada topu ayaktan çok yavaş çıkardıkları ve hızlı kanatlarını savunma arkasına kaçırmadıkları için sadece 2 kontratak bulabildiler.

Dizilişi 2 kez değiştirdi

Buldukları da kırmızı kart/gol’e çok yakın tehlikeli akınlar olmasına rağmen Yusuf ve N’Doye ile yararlanamadılar. Bu oyunda Riekerink’in yaptığı değişiklikler anlaşılır değil. Yapılacak ilk hamle mutlak olarak Yasin’in sahaya sürülmesi olmalıydı. Çünkü bu kadar geri çekilmiş bir rakibe karşı ondan daha iyi bir silah yok. Ancak o dizilişi 2 kez değiştirip, önce 4-4-2’ye sonra 3-4-3’e döndü ve Josue, Sinan ile De Jong’u oyuna sürdü. Elinde Eren varken ihtiyaç ceza sahası içinde iş yapacak adam ve önde pres seviyesini artırmak ve hücumu genişletmekten ibaretti halbuki. Beşiktaş maçında 2-0’dan sonra beklemesini anlıyorum ama bu maçta Trabzonspor’un oyun gücüne bakıldığında bu kadar geç hamle yapmasını ya da oyuna aldığı ve çıkardığı hamleleri anlamak mümkün değil.''