Mehmet Demirkol, Galatasaray - Akhisar Belediyespor maçını değerlendirdi...

İşte Demirkol'un "Vurduğu gol oldu" başlıklı yazısı...

Akhisar puan durumundaki yeri ve pozitif pas oyunu bir yana ligin en az ikili mücadeleye giren ve kazanan takımlarından biri. Üstüne deplasmanda 2 maç kazanabilmiş. İdeal bir iç saha takımı. Bu tabloda Galatasaray’ın 7 hücumcu oyuncuyla ön alanda baskı yapması mantıklı bir tercihti. Nasıl olsa Akhisar uzun vurup çıkan bir takım değil. Burada Galatasaray’ın iyi yaptığı Chedjou’yu öne itip baskıyı arkadan tamamlamak oldu. Bu işi Galatasaray’da şu an için yapabilen yok. Bu baskının Fenerbahçe, Galatasaray seviyesinde olmasa da bu maç özelinde işler yolunda gitti. Umut’un maçın sonunda kaçırdığı pozsiyona kadar ev sahibinin yararlanamadığı pozisyon yok. Müthiş hücum gücünü yüzde yüz kullanarak gol kaçırmadan maçı aldılar. Vurdukları gol oldu. Burada Olcan’ın müthiş iki yönlü oyununun etkisini vurgulamak lazım. Hücum savunma bağlantısını sağlayan o oldu.

Oyunları dünya klasında...

Öte yandan Akhisar’ın 2. golüne kadar Rodallega’nın 2, Bruno’nun 3 net pozisyon yarattığını da söylemek şart. Burada da hemen bütün büyük maçların parlayan yıldızı Güray’ın performansı alkışı hak ediyor. 27 yaşında zirve futbol oynuyor. Memleketin sol beklerindeki inanılmaz yükseliş çok çarpıcı zaten. Hasan Ali, Caner, İsmail, Olcan ve Güray. Çoğu pozisyon devşirmesi ama oyunları dünya klasında.

Bu iş zor yürür!

Oyuna dönersek bu maç Galatasaray’ın ne yapması ve ne yapmaması gerektiği konusunda bir piyes gibiydi.

1- Mustafa hocanın 64’te 3-1 galipken savunmada 2 pozisyonu değiştirmesi, Semih’i sağ beke atması Bruno’nun biraz şanslı olması durumunda korkunç bir hata olarak tarihe geçecekti.

2- Galatasaray her zaman bu yüzdelerle şut bulabilmeli.

3- Ve mutlak bir sağ bek ve çapa bulmalı. Aksi takdirde bu iş zor yürür.