Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Fanatik Gazetesi'nde Karabük maçını ve Aslan'ın gündemindeki konuları yorumladı.

Demirkol, "Bruma, Porto, Atletico Madrid, Dortmund gibi ‘akademi kulüpleri’nden birinde gelişimini tamamlayabilir. Eğer Dortmund söz konusuysa kiralık ya da geri alma opsiyonlu bir transfer herkes için hayırlısıdır." dedi.

İŞTE O SÖZLER...

Galatasaray, düşme potasındaki Karabükspor’la, ligde kalan 9 final maçının ilkine pazar günü çıkacak. Sarı-Kırmızılılar için son döneme baktığımızda milli takım dönüşleri çok krizli olmuyor. Trabzonspor karşısından alınan farklı yenilgiyi, milli maça bağlamak doğru olmaz. Hatta Karabük’ün, uzun zamandır bu maça hazırlanışı dezavanatajı bile olabilir. Düşme gereginliğiyle uzun süre maç olmadan hedef karşılaşmaya hazırlanmak bu sorunu büyütebilir.

En ideal rakip

Karabük maçının Galatasaray açısından bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Bu zamanda karşılaşılabilecek en ideal rakip dahi olabilir. Muhtemelen Karabük’ün teknik direktörü Yılmaz Vural, ‘kaybedeceğimiz bir şey yok’ anlayışıyla açık bir oyun oynamak isteyecektir. Galatasaray kontratak yaptığı Kasımpaşa maçını, 2. yarıda 0-2’den 3-2’ye getirmeyi başardı. Bu doğrultuda da Galatasaray, pazar günü Karabük karşısında kaybetmez ve sıkıntılı bir maç yaşamaz.

Fernandao olmazsa olmaz değil

Fernandao, Süper Lig’de kendisini ispat etmiş pivot özelliği de olan güçlü bir oyuncu. Galatasaray’da iş yapabilir. Ancak yeni transfer sistemiyle başka ihtimaller de ortaya çıkacaktır. Olmazsa olmaz değil.

Bruma gitse hayırlı olur

Bruma çok eksiği olan ama potansiyelli bir oyuncu. Türkiye’deyse yüksek potansiyelli oyuncuları tornada mükemmeleştirecek bir üretim bandı/metot yok. Türkiye yetiştirici bir ülke değil. Bizdeki temel sorun elde yetenek olmayışı değil. Onları yetiştirecek bir ekol (okul) olmayışı. Dolayısıyla 17-18 yaşında öğrenmesi gereken oyuncular bizim kulüplerimizde genelde gelişemezler. Bruma transferi eğer bir üretim hatası olmazsa, hem oyuncu hem de kulüp için beklentilerin altında bir sonuç yaratacak. Ancak Bruma, Porto, Atletico Madrid, Dortmund gibi ‘akademi kulüpleri’nden birinde gelişimini tamamlayabilir. Eğer Dortmund söz konusuysa kiralık ya da geri alma opsiyonlu bir transfer herkes için hayırlısıdır.

Melo hazır döner mi!

Belinden operasyon geçiren Felipe Melo, 12 Nisan’daki Trabzonspor maçında sahada olmak istiyor. Galatasaray savunması, takım hücum ederken sorun yaşıyor. Normal şartlarda bu konuda Melo’nun katkısı olur. Ancak bel sakatlığı sonrası ne kadar hazır dönebilir bunu tahmin etmek zor. Bel fıtığı en zor ve kritik sakatlıkların başında geliyor. Ben, Hamza Hoca’nın onu hemen sahaya atacağını düşünmüyorum. Zaten yokluğunda Selçuk tandeminde Hamit, hiç de kötü olmayan bir performans gösterdi.