NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi programında çarpıcı açıklamalar yapan Demirkol, "Fatih hoca yeni gelmedi bu takımın başına. 2006 Dünya Kupası Elemelerinin sonunda vardı. 2008'in tamamında var ve sonunda başarılı oldu. 2010 Elemelerinde Fatih Terim var. 2014'te Abdullah Avcı ile başladık ve sonunda yine Terim geldi. Şu anda da takımın başında. Kısacası 9 senedir Fatih Terim var. Milli Takım'ın katılmaya çalıştığı son 6 büyük turnuvanın 5'inde Terim var. Dolayısıyla hocaya 3-5 maçtır burada diyemeyiz." dedi.

Terim'e yönelik eleştirilerini sürdüren Demirkol, "İki maçtır tek stoperle oynuyoruz. (Topal) Bugün eğer bir santrafor bulamıyorsak, dört ayrı maça dört ayrı kaleciyle çıkıyorsak, bütün defansif yükü gencecik Ozan'ın sırtına veriyorsak tüm bunlarda Fatih Terim'in suçu vardır. Daha bundan 14 yıl önca Aziz Yıldırım'ın Galatasaray'ın başarısına tesadüf dediğine itiraz eden Terim'in rakibin en büyük başarısına 'tesadüf' demesi kabul edilemez. Bence Fatih hoca sorunun ne olduğunu tespit edemedi. 10 yıldır milli takımın içide olan birisi olarak bu kabul edilebilir bişi değil... Spekülasyonlar yapılıyor mesela, Burak Yılmaz'ı bir daha takıma almayacağı söyleniyor. Bazı oyuncular için söyleniyor bu" sözlerini kullandı.  

Ayrıca Demirkol, "Fatih hocanın gitmesini falan istemiyorum. Tek istediğim onun burada fark yaratması. Fatih Terim'in başarısızlığını isteyen gazeteci aptaldır. Çünkü bizim bir turnuvaya katılmamız demek. Basın kuruluşlarına reklamın artması anlamına geliyor. Bu benim işime gelir. Dolayısıyla bu iş gazetecinin de çıkarınadır" dedi.