Sneijder ile Eboue'nin Galatasaray'a olan katkısının 'sıfır' olduğunu vurgulayan Demirkol, "Eboue ne yapıyor, Sneijder ne yapıyor. Sneijder'in ismine cismine baksanız tamam dersiniz. Sneijder topları sürekli kötü kullanıyor, sürekli geriye oynuyor, oyuna katkısı sıfır. Sneijder'in kaleye bir tane şutu, vur ama kötü vur. Hollanda'dan özellikle orta saha alıyorsan, tamamen takımı ona göre kurman gerekir. Sneijder'in aradığı oyuncu tipleri bellidir. Bu adam sistem adamı" dedi.

HOLLANDALILAR'IN ATTIKLARI ADIM BİLE SİSTEM

Sneijder ile Rijkaard'ın Galatasaray'daki döneminin de benzer olduğunu belirten Demirkol, "Sneijder'in bugünkü başarısızlığı ile Rijkaard'ın başarısızlığı arasında hiçbir fark yok. Sneijder'e göre takım yaparsanız oynar, 2010'da yaptılar oynadı. Sadece 1 sezon ama. Sadece o kadar. 2010'da dünyanın en iyi oyuncusu, hiçbir tartışmaya gerek yok. Sneijder bir sistem oyuncusu, Galatasaray'da da şu anda o sistem yok. Hollandalılar'ın attıkları adım bile sistem, sen bu sistemi kurmaz ve olduğu kadarıyla dersen olmaz, adam yalpalar." şeklinde konuştu.

Mancini'nin Wesley Sneijder sorununu çözemeyeceğini dile getiren Demirkol, "Mancini, Sneijder'in yapısını ele alamaz, mümkün değil. Burası başka bir dünya, başka türlü dönüyor bu iş. Sneijder kararını kim verdiyse ve bu kararın üstüne de Mancini kararını kim verdiyse bu işten anlamıyor. Lafı uzatmaya hiç gerek yok." ifadelerini kullandı.