Demirören'in açıklamaları şu şekilde;

"Futbolun idaresini bilen tecrübeli bir insanım. Çok suskun kalmam. Burada eksiğimiz oldu, iletişimi yapamadık. İki tane gazete sahibi olmama rağmen. Göreve geldiğimizde 270 milyon TL olan TFF bütçesi 602 milyon TL'ye yükselmiş durumda. Bugün kamuoyunda konuşulanların aksine tamamen gerçeklerden bahsedeceğim. 14 yabancı kuralından kulüplerimiz fayda almış gibi görünüyor. Kanun değişikliği yapılırsa, bir sonraki ihaleyi Kulüpler Birliği yapacak. Ben de bunu destekliyorum. Milli Takım’ı aldığımızda FIFA sıralamasında 50’lerdeydi, bugün 20’lerde. En önemli hocalardan birini getirdik. Genç oyuncularımız yurt dışına transfer olmaya başladı. Bu bizim için çok önemli. Federasyon başarısı denince, milli takım ve hakem performansına göre değerlendiriliyor. Sadece bu çok yanlış.”

"Başarı hoca ve oyuncuların"

“Milli Takım’ın başarısı hocamıza ve oyuncularımıza aittir. Süper Lig takımlarından puan silme cezasından kıl payı kurtulanlar var. PTT 1. Lig ekiplerinin puanlarını sildik. Gelir ve gideri dengelemezlerse ummadığımız takımlarımız UEFA’ya gitmeme durumuyla karşılaşabilir. Ben ve hocam, kimin niye konuştuğunun, kimin niye algı operasyonu yaptığının farkındayız.”

“Burak 467 bin TL prim aldı"

“Biz hayatımızda 3 defa şampiyonaya gittik. Prim vermiyor dediğimiz adamlar her sene turnuvadalar. Milli Takım’ı korumak hocanın görevidir. Takım yaratmak, şampiyon olmak zaman ister. Sadece şampiyonluğa odaklanmak yanlış. Kamuoyu kimin ne kadar aldığını biliyordu. Neyi tartışıyoruz. Bunlar tehlikeli oyunlar. Biz bunu yapanları biliyoruz. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye Yenikapı’yla birleşti. Şimdi nereden vuracaklar? Futbolla vuracaklar. Türkiye bu algı operasyonun kimin yaptığını gayet iyi biliyor. Herkes haddini bilsin. 15 Temmuzda çektik bunun acısını Benim kaptanım prim için kavga etmez. Başkan olarak futbolcu benim kardeşim ama Burak muhattabı olarak değil. Burak 467 bin TL prim aldı.

"Arda'ya kusura bakma mı diyeceğiz"

"Arda, Barcelona'da 6 ay top oynamadı ama hocamız onu Milli Takım'a çağırdı. O zaman kimse neden çağırılıyor demedi. Arda'nın kadroya alınmaması teknik. Sizin bildiğiniz başka bir şey varsa söyleyin. 2-3 maçta olmayan Arda, 4. maçta olabilir. 3 maçta oynayan oyuncu, 4. maçta olmayabilir. Bunlar teknik kararlardır. Hocamız bu kararı vermiş, doğru ya da yanlış, saygı duyacağız. (Arda'nın 'beni kimse aramadı' sözü için): "'Alınmadın, kusura bakma mı diyeceğiz'. Teknik olarak bir karar. Ben Arda'nın sakalı, Selçuk'un bıyığı var diye almayın demem. Hocamızın kararıdır."