Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren TFF Süper Kupa organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştiğini söyledi.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Suat Kılıç, bu maçtaki heyecanın tüm sezona yayılması temennisinde bulunarak, "Futbolda kazanmak da kaybetmek de var. Şampiyon bir tane, bir takım kupayı müzeye götürebiliyor. Kaybedeni yok bu işin, kazanan Türk futboludur. Herkesin bu çerçevede yaklaşması halinde, canlı casino tüm sorunların çözülebileceğini düşünüyorum. Birkaç olmaması gereken slogan vardı. Onlar da olmasaydı çok daha farklı bir atmosfer olacaktı. İyiye gidiş var" diye konuştu.

Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin başkanlarının birlikte maç izlemelerini değerlendiren Bakan Kılıç, şunları söyledi:

"Her ikisi de önemli iki camianın başkanı. Onların yaptığı açıklamalar bizim açımızdan bağlayıcılığı olan açıklamalar olmasa da kendi camiaları için bağlayıcılığı olan açıklamalar. Nihayetinde kimse kimseyi bir tribünde biraraya gelmeye zorlayamaz. Kimsenin bu yönde yetkisi de, görevi de yok. Eğer biraraya gelmişlerse, kendileri isteyerek gelmişlerdir diye bakmak lazım. Onlar biraraya gelirse, taraftar da tribünde, deplasmanda, coşkuda biraraya gelir. Yukarıda rüzgarlar sert estiğinde, aşağıda kasırgalar yaşanıyor. Yukarıda bahar iklimi olursa, aşağıda taraftarlar grubu arasında da kardeşlik dolu bir iklim yaşanacaktır. Olması gereken tribünde herkesin birarada olmasıydı. Olması gereken bir şey oldu, sıradışı bir şey olmadı. Olması gerekene katkı sağlayan herkese teşekkür etmek lazım. Bu gecenin öncelikli kazananı Kayseri oldu, çok güzel bir ev sahipliği yaptılar."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise açıklamasında, Kayseri'nin ev sahipliğinde, genel manada centilmence bir maç olduğunu söyleyerek, "Ezeli rekabet içinde birbirine karşı olgunluk gösterdiler. Her iki başkanın da şeref tribününde beraber olmasını bir artı olarak değerlendiriyorum. Taraftarlarına verdikleri bir mesajdır" dedi.

DEMİRÖREN: "EĞER KULÜPLER KABUL EDERSE..."

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, yeni sezonun ilk resmi maçında beyaz bir sayfa açıldığını dile getirdi.

Başkanların şeref tribünde olmasının çok önemli olduğuna dikkati çeken Demirören, "Başkanlar iyi niyeti gösterirse aşağısı doğruyu anlar. Biz taraftarı kötü yönlendirirsek, Türkiye'nin huzura ihtiyacı olduğu dönemde yanlış yönlendiririz diye düşünüyorum. İki başkana da teşekkür ediyorum" dedi.

Büyük kulüplerin deplasmana taraftar götürmeme uygulamasına değinen Yıldırım, "Eğer kulüpler bu uygulamanın kaldırılmasını kabul ederse, federasyonun zaten 'hayır' diyecek bir hali yok. Mühim olan, kulüp başkanlarının biraraya gelip bunu kabul etmesi. Kulüpler bize müraacat ederse anında kabul ederiz. Yasağın kalkması gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

AA