TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Beyaz TV'nin konuğu oldu. Derbi maçını yorumlayan Demirören, Felipe Melo'nun hareketlerini eleştirdi. Görüntülerden ceza veremeyeceklerini ifade eden Demirören, Pascal Nouma'nın hareketine Beşiktaş nasıl ceza verdiyse, Galatasaray'ın da aynı şekilde davranması gerektiğini ifade etti.

İşte Demirören'in sözlerinden satırbaşları:

"Felipe Melo'nun hareketine çok üzüldüm. G.Saray, Beşiktaş'ın Nouma kararını örnek almalı.. Beşiktaş'ın Nouma'ya yaptığını, G.Saray da Melo'ya yapmalı.."

"Yabancılar ile yerliler arasında kavga var. Dün Bekir Veysel'e hareket yaptı arkadaşından sarıldı. Bunu şovmenliğe bağlıyorum. Bizim yerlli oyuncularımız iyi paralar alıyorlar. Memnun etmeye çalıştığımız taraftar, kulüplere zarar veriyorlar."

"Melo'ya bizim yönetim olarak ceza verme lüksümüz yok. Benim her başkanla diyaloğum çok iyi. Ünal Aysal'la ailece de görüşüyoruz. Ünal Aysal, karakteri ve olgunluğuyla bunlar düşünebilecek bir insan. Bu değerlendirmeleri yaparken taraftarları da düşünecek. Hem Galatasaray'a hem de yönetime yakışacak kararları alacaklardır diye düşünüyorum."

"YABANCI KURALI 5 OLSUN"

"Bir kulüp başkanının sözü mü kağıdı imzalaması mı önemlidir. Dünyanın her yerinde söz önemlidir. Ben bu kararı başkanların ağzından çıkan sözle aldım. Bana bir kulübün başkanı bunu istiyorum derse imza atması mı gerekir. Biz o kararı ağızlarından çıkan söze göre aldık. Biz yabancı kuralını 5 olarak açıkladık. Artısı yok. TFF Türkiye'nin en büyük kurumudur her sene karar değişemez ki. Ben bir dönem düşsün, bir dönem yükselsin dedim. Ben yaptığım hatayı gördüm bu doğru değil dedim."

"Önümüzdeki 15-16 kulüpten yazı geldi. Detayını bilmiyorum. Biz bu rakamları kulüplerimizi talepleriyle aldık. Ben isim vermiyorum. TFF bir kurumdur, bu ortak karardır."

FATİH TERİM KONUSU

"Fatih hocanın Türkiye'deki değerini tartışmamız doğru olmaz. Ben de bu değeri isterim, her kulüp ister. 4 maç konuştuk, ileriye bakarız dedik. Galatasaray yönetiminden izin alarak hocayla görüşme yaptık. Ondan sonra özel görüşmelerimiz de oldu. Protokole göre hareket ettik. Mustafa hocanın federasyondan kimsenin aradığını tahmin etmiyorum. Benim Fatih hocaya saygım vardı ama yakınlığım yoktu. Mustafa hoca yarın çağırsam hemen gelir. Onunla gönül bağımız var."

"Fatih hocanın Galatasaraylı olduğunu dünya alem bilir. Galatasaray'a zarar vermek istemediğini de herkes bilir. Demek ki Galatasaray için faydalı gördüğü için böyle bir karar verdi. Biz Galatasaray'a neden zarar verelim? Böyle bir mantık var mı? Türkiye'de bir takım başarısızlıklarını federasyona yüklememesi lazım. Ben galatasaray'a 4 tane kupa verdim."