Bugün de TFF Başkanı Yıldırım Demirören önemli açıklamalar yaptı. Demirören, Terim'in Milli Takım'ın başına geçişi öncesi Ünal Aysal'ın kendisine "İsterseniz Ocak ayında Terim ile yolları ayırıp başka bir hoca bakalım" diye teklifte bulunduğunu söyledi. Fatih Terim ile sözleşme imzalamadıklarını da açıklayan Demirören, tecrübeli hocanın sadece hatıra kağıdına imza attığını belirtti. Demirören, törende Terim'in imzaladığı kağıdı da basın mensuplarına gösterdi. 
 
Yıldırım Demirören toplantıda Ünal Aysal'a çarpıcı bir göndermede de bulundu. Ünal Aysal'ın Fatih Terim hakkında kullandığı "eleman" benzetmesine atıfta bulunan Demirören "Fatih Terim benim elemanım değil, kader birliği yaptığım hocamdır" diye yanıt verdi.

Galatasaray Yönetimi'nin Terim ile ayrılık kararı almasının ardından yapılan açıklamalarda hem TFF hem de Terim hakkında taraftara yanlış mesajlar verildiğini söyleyen Demirören, yaşanan sürece özetledi.

"AYSAL BANA OCAK'TA TERİM İLE YOLLARI AYIRMAYI TEKLİF ETTİ"

Abdullah Avcı istifa eder etmez Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ı aradığını ve Terim ile görüşmek için izin istediğini belirten Demirören, çarpıcı bir olay aktardı. "Ben kendisine Terim ile görüşmek istediğimizi, 1+3 senelik teklif yapmayı düşündüğümüzü, bunun gerekçesinin de Terim'in Galatasaray ile sözleşmesinin sezon bitiminde sona erecek olduğunu söyledim" diyen Demirören, Aysal'dan çok çarpıcı bir karşılık aldığını vurguladı" 
 
Ünal Aysal'ın kendisine "İsterseniz Ocak ayında Terim ile yollları ayırıp yeni hoca alabiliriz" diye teklifte bulunduğunu kaydeden Demirören; "Ertesi gün sayın Terim'e 1+3 yıllık teklif yaptım. O da Galatasaray Yönetimi ile görüşeceğini söyledi. Sonrasında bu sürenin 1+3 olmaması gerektiğini, sadece Mayıs'a kadar sözleşme yapılacağını, sonrasına o zaman bakılacağını söyledi." dedi.
 
"TERİM İLE SÖZLEŞME İMZALAMADIK"

Galatasaray Yönetimi'nin en çok şikayet ettiği konulardan biri olan "TFF, Terim ile yaptığı sözleşmeyi bize göndermiyor" konusuna da değinen Demirören, "Fatih hocamız ile anlaşma imzalamadık. İmzalanan kağıt, bir hatıra kağıdıdır" dedi. Törende Terim'in imzaladığı kağıdı kameralara gösteren Demirören tecrübeli hocanının ne para aldığını, ne aralarında para konuşulduğunu ne de bir sözleşme imzalandığını söyledi.
 
"MİLLİ TAKIM HER TAKIMIN ÜZERİNDEDİR"

Terim'in Galatasaray'dan ayrılmasının sebebinin TFF ile yaptığı sözleşme olamayacağını çünkü ortada bir sözleşme olmadığını belirten Demirören, Galatasaray'a zarar vermek gibi bir düşünceleri olamayacağını da sözlerine ekledi: "G.Saray bizim dönemimizde 4 kupa kazandı. Bizi yurtdışında en iyi temsil eden takımlardan biridir. Ama Milli Takım, her takımımın üzerindedir. Milli Takım için bir hocadan faydalanmak lazımsa bunu yapmak en önemli vazifedir"
 
"TERİM BEKLEMEK İSTEDİ"

Terim ile sabah konuştuğunu ve tecrübeli hocanın Mayıs ayına Milli Takım'ı kadar sözleşme yapmadan çalıştırmak istediğini vurgulayan Demirören, "İyi ki, milli takımın başına Fatih Terim'i getirmişiz. Fatih Terim artık serbest olduğu için kendisiyle masaya oturacağız. Biz bir an önce sözleşme imzalamak istiyoruz." dedi.

"O BENİM ELEMANIM DEĞİL"

Fatih Terim gibi kişilerin Türkiye'de zor yetiştiğini ve değerinin bilinmesi gerektiniği ivurgulayan Demirören, sözlerini Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın Terim için yaptığı "eleman" tanımlamasına göndermede bulunarak tamamladı: "Fatih Terim benim elemanım değil, kader birliği yaptığım hocamdır"

Terim ile TFF arasında imzalandığı iddia edilen o belge;