Galatasaray’ın Manchester City’den kiraladığı Jason Denayer, Belçika’da yayın yapan Het Nieuwsblad’a kapak oldu. Ülke futbolunun en potansiyelli oyuncularından biri olarak lanse edilen Denayer’e, “Yeni Kompany” başlığı atılarak, İngiltere’de Manchester City’deki takım arkadaşı Vincent Kompany’ye benzetildi.

Van Buyten’den sonra Belçika futbolunun defansta sıkıntılar çektiği ancak 20 yaşındaki futbolcunun Kompany’den sonra ülkenin umudu olduğu vurgulandı.

Galatasaraylı futbolcu ile yapılan röportajda futbol özellikleri masaya yatırıldı. Savunmacı olmasına rağmen topla çok iyi işler yapmasının sırlarını açıklayan genç futbolcu, “Forvet hattında da oynuyordum ama aslında hücumun her bölgesinde görev alabiliyordum. Şu an Watford’da oynayan Obbi Oulare ile birlikte hücumda oynuyorduk. Beraber çok güzel goller atıyorduk” dedi.

‘Babam sayesinde’

Futbola sokaklarda başladığını ve zor zamanlar geçirdiklerini aktaran Belçikalı oyuncu, “En zor zamanlarda bile babamın yanımda olduğunu biliyordum. Bizim için sabahın 7’sinde yola çıkıp işe gidiyordu. Şimdi bile hâlâ bana destek veriyor. İstanbul’da bir otelde kalıyor. Sokakta futbol oynamak ve yetişmek ise benim kendimi şekillendirmemde önemli bir rol oynadı. Bugünkü mantalitemi hazırladı” diye konuştu.