Galatasaray'ın 1 yıl daha kiralamak istediği Jason Denayer'da aslında iplerin geçen yılın kasım ayında atıldığı ortaya çıktı.

Manchester City, 26 Kasım 2015'te Jason Denayer için Galatasaray'a ihtar mektubu gönderdi. Mektubun sebebi ise çok ilginçti. İngiliz kulübü Galatasaray'ı, Jason Denayer'in gelişimi açısından yanlış mevkide oynatıldığı konusunda ikaz etti.

Çünkü Manchester City, gelecekte oynatmayı düşündüğü Jason Denayer'i stoper koşuluyla Galatasaray'a kiralamıştı.

SCOUT EKİBİ ADIM ADIM İZLEDİ

Ancak stoperde Hakan Balta iyi bir performans ortaya koyunca Hamza Hamzoğlu, Belçikalı Jason Denayer'i uzun süre sağ bekte oynattı. Bu durum da oyuncusunu scout ekibiyle sürekli takip eden Manchester City yönetiminin tepkisini çekti.

25 Kasım 2015'teki Şampiyonlar Ligi maçında da Jason Denayer, sağ bek oynatılınca bir gün sonra City, kulübe mektup yolladı. Mektupta şunlar yazılır:

"Jason Denayer, geleceğin en önemli stoper adaylarından. Neden sağ bekte oynatıyorsunuz? Futbolcumuzun kendisini geliştirmesini engelliyorsunuz."

Galatasaray, bu sezon da Belçikalı Jason Denayer'i kiralamak istedi, ama Manchester City'nin yeni hocası Pep Guardiola da yönetimin tavrına destek çıkıp, bu transfere izin vermedi.