Geçtiğimiz sezon oynanan Galatasaray - Trabzonspor karşılaşmasındaki yönetimi çok tartışılan Deniz Ateş Bitnel'e ilişkin, Trabzon yerel basınında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Bitnel'in özel bir röportaj vererek; "Galatasaray maçında Trabzonspor'a oyun oynandı ve yan hakemlerim talimat aldı" dediği öne sürüldü. 

Deniz Ateş Bitnel Fanatik Gazetesi'ne konuştu ve kimseye röportaj vermediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Haberi yapan kişiyle herhangi bir bağım yok. Antrenman yaparken kendisiyle tanıştım. Trabzonspor taraftar grubundanmış. Kendisine bir röportaj vermedim, sadece sohbet ettik. Sonuçta ben bir açıklama yapsam, bunu bu şekilde yapmam. Çıkar basın toplantısı düzenlerim.

Ayrıca biz Merkez Hakem Kurulu'na bağlıyız. Onların izni olmadan bir şey yapamayız. TFF'nin bana sahip çıkmadığı konusu kesinlikle doğru değildir. Sadece yazıda bahsi geçen aile mağduriyetim doğrudur."

Haberde ne iddia edilmişti?

İşte Deniz Ateş Bitnel'in kendi ağzından çıktığı iddia edilen ve bizzat yalanladığı sözlerden öne çıkanlar:

"Galatasaray-Trabzonspor maçından bir gün önce yardımcılarım bir anda değiştirildi. Verdiğim hatalı kararların tamamına yakını yardımcı hakemlerin yönlendirilmeleri sonucu oldu. Maçın görüntülerini daha sonra izlediğimde bana ve Trabzonspor'a çok büyük oyun oynandığını net bir şekilde gördüm. Kesinlikle bu maçta yan hakemlerin talimat aldığına inanıyorum ve beni günah keçisi yaptılar"