Florya’da tesislerde hazırlanan yemeklerin listesinde özel değişikliler yapan Denizli, tıpkı Borussia Dortmund Teknik Direktörü Thomas Tuchel gibi davrandı.

Bilimsel dayanakları olan Denizli menüsünde balık, tavuk ve et gibi yiyeceklerin bulunması dikkat çekti. Futbolcularının fizyolojisine önem veren ve protein katkısı sunmak isteyen Mustafa Denizli’nin diyet konuları ile kondisyon durumlarına da eğildi.

Bu yönden çok benzerlikleri olan Dortmund hocası Tuchel, “Kesinlikle takıntılı biri değilim. Ama detaylar önemlidir. Karbonhidratın fazla tüketimi sporcular için zararlı. Sporcuların uyku düzenlerini ve kaliteli bir uyku uyumalarını engelliyor” demişti.

Tuchel de Denizli gibi yeni bir kondisyoner ile işe başlamış ve pizza, pilav, makarna gibi yemekleri yasaklamıştı.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Ocak ayında takımda yapacağı operasyon öncesi Sarı-Kırmızılıların içinde bulunduğu son durumu çok kısa ve net şekilde özetledi.

"İnanmasan gelmezdim"

Tecrübeli çalıştırıcı, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'u oynadıkları 2 maçta da üst üste yenmelerinin hatırlatılması üzerine, "Daha durun, üst üste 5 hatta 15 maç kazanacağız. Sorunları aşacağız, bunları yapacağıma inanıyorum, inanmasam Galatasaray'a gelmezdim" yorumunu yaptı.