Karşılaşma öncesi sarı-kırmızılı takımın kalecisi Fernando Muslera ile Roma Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı Mustafa Denizli, maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Galatasaray olarak bizi bir sonraki tura taşıyacak olan skoru elde etmek için 90 dakika boyunca aklımızı, yüreğimizi ve gücümüzü sahada en aktif, kolektif şekilde kullanmak mecburiyetindeyiz" dedi. 

İlk maçta Aurelien Chedjou’ya verdiği görev ve oynattığı pozisyonun çok tartışıldığının anımsatılması üzerine Denizli, "Benim öncelikli görevim takımımın başarıyı nasıl bulacağıdır. Kiminle bulacağı çok önemli değildir. Dolayısıyla takımımı en iyi şekilde değerlendirmek mecburiyetindeyim. Bu nedenle bir oyuncunun daha önce nerede oynadığı değil, verilen görevleri yapıp yapmamasıdır önemli olan. O maç için öyle bir uygulamayı düşündüm ve sahaya yansıttık. Chedjou’ya verdiğimiz görevi de normal şartlarda eksi olarak değerlendirmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"Bazı fedakarlıkların ön plana çıkması lazım"

Kendisinin klasik sözü olan "yüzde 51" şansları için olumlu düşündürtecek durumlarının olup olmadığı sorusu üzerine Denizli, şunları söyledi:

"Tabii bunun önce takımımla paylaşmam gereken düşünce olduğunu biliyorum. Hiç kimse birinci maçtan sonra net şekilde 'şu takım tur atlar' kanısını ortaya koyamaz. Dolayısıyla yarın akşam bunun gerçekleşmesi için ne yapmamız gerektiği konusunda çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarda, bazı fedakarlıkların ön plana çıkması lazım, hem saha içinde yardımlaşma hem de risk olarak. Biz bunu mutlaka yapmak mecburiyetindeyiz. Goller atmadan turu geçme şansımız yok. Öncelikli hedefimiz bunu gerçekleştirmek. O düşüncenin de o zaman bir şey ifade edebileceğini söyleyebiliriz." 

"Hayatım boyunca penaltı çalıştırmadım"

"Lazio maçı için penaltı vuruşu çalıştınız mı? sorusuna Denizli, "İki ayaklı maçlar hem yurt içi hem de yurt dışında oynadığımız maçlar. Ben kariyerim boyunca hiçbir takımda penaltı çalışması yaptırmadım. Takımıma, penaltı vuruşlarına gidecek düşüncesini aşılayamam ve dolayısıyla da Lazio maçı için herhangi bir penaltı vuruşu çalışması yapmadık." şeklinde konuştu.

Vitor Pereira'ya cevap

Vitor Pereira'nın "Avrupa'da sürekli savunma yaparak başarılı olamazsınız" sorusunu değerlendiren Denizli, "Oyun planınızı büyük ölçüde kadro yapınız ortaya çıkartır. Defans anlayışıyla başarıya giden takımlar var, örnekleri var. Inter var, Yunanistan var. Bunlar tipik olarak defansif kurguların başarısıdır. Ben kariyerimde her zaman için ofansif oyun anlayışını tercih ettim ancak bu tip maçlarda savunma reaksiyonları gerekebilir, uygulanabilir. Futbolun sonuca yönelik aksiyonlar içerisinde olması bana her zaman keyif vermiştir ve ben de her zaman takımına bu anlayışı aşılamak istemişimdir" dedi.

MUSLERA: "BEN BURADA BÜYÜDÜM"

Muslera, Roma şehrinin kendisi için öneminden bahsederken; "Önümüzde çok zor bir maç var, çok iyi hazırlandık ve gol atmak için elimizden geleni yapacağız. Geçen seferkinden daha iyi olacağız, buna çalıştık. Kendimi çok hissediyorum, burası (Roma) benim büyüdüğüm yer, insan olarak da burada büyüdüm. Boş vakitlerimde de Roma'ya geliyorum ve arkadaşlarımla buluştum. Dün de gelir gelmez Lazio'daki arkadaşlarım ile görüştüm ve güzel bir vakit geçirdik. Burası benim evim" dedi.

Türkiye'nin en büyük takımları olduğunu söyleyen tecrübeli kaleci, "Biz Türkiye'nin en büyük, bütün takımların iyi anları da olur, kötü anları da olur ancak Galatasaray her zaman iyi anlar yaşamıştır. Galatasaray'ın şu anda içerisinde olduğu durumlar büyük takımların da içerisinde olduğu durum. Ben Galatasaray için her sezon en iyi şekilde çalışıyorum, her zaman inanmaya devam ediyorum. Son dönemde kulüp yöneticileriyle çok görüştük (Lazio'dan ayrılış süreci) ancak ortak paydalarımız uzak kaldı ve tam da o sırada Galatasaray devreye girdik, hedeflerimizin ortak olduğunu gördüm ve böyle bir karar verdim"  diye konuştu.

Lazio'nun durumu ile ilgili bir soru yöneltiren Muslera, "Türkiye'den Lazio'ya bakmak kolay bir şey değil, benimle beraber oynayan arkadaşlarım şu anda Lazio'da değil, her takım dönüşüm içerisinde. Lazio gibi her takım bir dönüşüm içerisinde. Futbol dünya genelinde zorlaştı, herkes elinden geleni yapıyor. " cevabını verdi.