Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, camia  olarak birlik olmaları durumunda tüm sorunları aşacaklarına inandığını söyledi. 

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısı  düzenleyen Denizli, "Takımımla, yönetimimin ve hafta sonunda taraftarımızın  desteğiyle sorunların hepsini aşarız. Aştık, yine aşarız. Kimsenin bu konuda bir  şüphesi olmasın. Zaman zaman sendeleriz. Sadece sendeleriz, düşmeyiz. Çünkü  düşmeye alışık değiliz" dedi. 

Lider Fenerbahçe ve ikinci Beşiktaş ile aralarında puan farkının  önemli olmadığını dile getiren Denizli, "Ligde 13 haftayı geride bıraktık. Bu  sürede oluşan puan farkı var. Fark, 2 veya maksimum 3 maçlık bir avans. Bunlar,  Galatasaray, benim ve futbolcularım için asla önemli farklar değildir. Hayatım  boyunca bu yarışları birkaç adım geriden takip ettim. Şu anda da pozisyonumuz  böyle. Bunlar çok rahatlıkla telafi edilir. Daha uzak mesafeleri de gördük.  Bunlar bizim için problem değil. Galatasaray olarak bu yollarda onlarca, yüzlerce  yaşanmışlığımız var" değerlendirmesinde bulundu. 

Deneyimli teknik adam, sarı-kırmızılı takımın sürekli şampiyonluk  yarışında yer aldığını belirterek, "Galatasaray ile yarış kelimesi ikiz gibidir,  asla ayrı olamaz. Yarış neredeyse Galatasaray orada vardır. Bugün de vardır,  bundan sonra da var olacaktır. Yarışları en iyi yerde bitirmek için çalışmalarımızı sıklaştıracağız ve hedeflerimizi belirgin hale getireceğiz. Şu  ana kadar yaptığımız çalışmalardan son derece memnunum. Söylediklerimin takımın  oyunu veya skorla ilgisi yok. Bu görüntü, önümüzdeki günlerde bizim için ikinci  planda kalan skorları da olumlu etkileyecektir" ifadelerini kullandı. 

"Heyecanımın kaybolmasına asla izin vermem" 

Mustafa Denizli, görev almaya başladığı gündeki heyecanının  kaybolmasına asla izin vermeyeceğini söyledi. 

Planladıklarını yavaş yavaş hayata geçireceklerinden bahseden Denizli,  şunları kaydetti: 

"Yarışmaya bu camiada başladım. Bundan sonra da aynen ve daha kararlı  şekilde devam edeceğim. Ekibim, yönetim, taraftarımız ve camiamız bizimle  birlikte hareket ediyor. Her geçen gün düşündüğümüz şeyleri yavaş yavaş  gerçekleştireceğiz. İlk günlerde ciddi bir heyecana sahiptim. Bunu yavaş yavaş  oturtuyorum ama asla kaybolmasına izin vermem. Bu heyecan mutlaka olacaktır. Burada hedefler, başladığımız gün gibi. Başladığımız günü 6 gün öncesi değil,  yıllar önce hangi hedefleri belirlediysek, onların üzerine koyarak devam  edeceğiz." 

"Türkiye'de hiçbir yarış Galatasaray olmadan yürümez, yürüyemez" 

Mustafa Denizli, şampiyonluk yarışında bazı sorunlarla  karşılaşacaklarını anlatarak, "Türkiye'de hiçbir yarış Galatasaray olmadan  yürümez, yürüyemez. Yarışın sonunda nerede olacağımızı göreceğiz. Zorluklar  yaşayacağız. İlk kez olmayacak. Ufak tefek sorunlar, takımların ayrılmaz parçalarıdır" şeklinde görüşlerini aktardı. 

Galatasaray'ı bir ağaca benzeten tecrübeli çalıştırıcı, "Çok değerli  bir ağacımız var. Zaman içinde suyunu, gıdalarını aksatırsanız, bazı dalları  kuruyabilir. Hiç önemli değil. Tekrar sularız, yeniden yeşertiriz. Bütün  yaptıklarımıza rağmen dallar yeşermezse, amacımız dal değil ağaç. O zaman kurumuş dalları keser ve gür bir şekilde yolumuza devam ederiz. Önce uzun bir süre hem  suyu hem de gıdayı vereceğiz. Oksijen yollarını açacağız ve ağacı yeşerteceğiz.  İkinci ihtimal de her gün karşılaştığımız formatlardan bir tanesi" diye konuştu. 

"Bu sorunları Florya'da ben bitireceğim" 

Mustafa Denizli, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sorunlar  yaşandığının ve futbolcuların arasında küslük olduğunun söylenmesi üzerine, "Bazı  sorunların yaşanması doğaldır. Olabilir. Böyle bir sorunla ilk kez burada  karşılaşmıyoruz. Bu sorunları Florya'da ben bitireceğim. Bu böyle bilinsin. Ufak  tefek şeyler vardır ama bunlar aile içi sorunlardır. Buradaki futbol ailesinin  reisi olarak, bu sorunları bitireceğim" açıklamasını yaptı. 

Galatasaray ile anlaştıktan sonra Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim  ile bir saatin üzerinde görüştüğünü anlatan Denizli, "Anlaştığım gün Fatih hocamı  aradım. Bir gün sonra bana çok değerli vaktini ayırdı. Bana bilgi verdi.  Kendisine teşekkür ediyorum. Hamza hocamızı da aradım. Bir kez telefonu çaldı ama  sonra denediğimde kapalıydı. Sonra yardımcısı Yıldırım Uran'ı arayarak, görüşmek  istediğimi söyledim ama görüşemedim" şeklinde konuştu. 

Kulüp yönetim kurulu üyesi Selim Arda Üçer'in "Florya, tek kişiye  teslim edilmeyecek kadar değerli" şeklindeki ifadesinin hatırlatılması üzerine  sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, "Doğru söylemiş. Burası bir kişinin  üstesinden gelebileceği bir yer değil. Florya denilen şey koca alamet. Yöneticimizle konuştuk. Benim açımdan konuşmaya değer bir şey yok. Burada yöneticimizle ve ekibimizle yumruk olarak hareket edeceğiz. Bunlar bizi  etkilemez" diyerek sözlerini tamamladı. 

"HAMZA TELEFONUMA CEVAP VERMEDİ"

Söylediğim gün Fatih Hocamı aradım bir gün sonra çok değerli vaktini ayırdı. Bana her konuda bilgi verdi yardımcı oldu. Sonra Hamza Hocayı aradım ama cevap alamadım. Yardımcısı Yıldırım Hocayı aradım ama görüşemedim."