Sarı-kırmızılı takımımızda devre arasında yapılan takviyeler yetersiz kalırken Burak Yılmaz ile de yolların ayrılması sonrasında takım bir hayli kan kaybetti.

Mustafa hoca, Akhisar maçı sonrasında isteklerinin yerine getirilmediğini ‘psikolojim iyi değil’ diyerek dile getirirken özellikle hücum hattında yaşanan sıkıntıları önlemek adına iki çıkış planı hazırladı.

4-3-3

Son 4 sezonda forvetleri ile Türkiye’nin en iyi uç oyuncularına sahip olan G.Saray bu sezonla birlikte bu avantajının oldukça gerisinde kalırken son yaşanan gelişmelerle birlikte sadece elde Umut Bulut kaldı. 

4-3-3 taktiğine göre orta sahada Selçuk-Donk-Sneijder’i çizgi halinde kullanıp zaman zaman Wesley Sneijder’i öne çıkarmak isteyen Denizli sağda Podolski solda ise Olcan’ı kullanacak. 

Podolski’ye alternatif olarak Sabri-Linnes’i düşünen Denizli solda ise Olcan’ın alternatifi olarak da Yasin ve Carole’ü kullanacak. Umut’un sorun yaşaması durumunda ise Podolski forvetteki yerini alacak.

4-4-1-1

Bu şablona göre ise orta sahada Podolski-Selçuk-Donk-Olcan ile maça çıkacak... Her iki kanattaki oyuncunun da hücuma destek olması planlanırken forvet hattındaki Umut Bulut’un gerisinde ise Wesley Sneijder forma giyecek. Sağda Sabri ile Linnes, solda ise Carole ve Yasin rotasyonun parçası olurken her iki oyun planında da kilit isim Umut Bulut olacak. 

Çünkü Umut Bulut’un, sakatlanması veya cezalı duruma düşmesi halinde çok sayıda oyuncunun da yeri bir anda değişebilir. Sezonun son bölümüne doğru Sinan Gümüş’ün de takıma katılması heyecanla beklenirken Mustafa Denizli’nin de hamle imkanı bir hayli azaldı.