Yönetime, “Bana galibiyet için ayrıca para vermenizi istemiyorum. Galip gelmek, maç kazanmak zaten benim işim” diyen Denizli, vazgeçtiği bu primlerle neredeyse Hamza Hamzaoğlu’nunki seviyesinde bir kazanç elde edecek...  

3 büyük takımı şampiyon yapan tek teknik adam unvanıyla Galatasaray’da göreve başlayan Mustafa Denizli, yönetim ile yaptığı sözleşmede kulüpteki bir uygulamayı tarihe gömdü.

Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrıldıktan sonra dün işbaşı yapan Mustafa Denizli, gelir gelmez prim uygulamasında önemli bir değişime imza atarken, bu kararıyla kendi kişisel kazancı ve kulübe maliyetini de düşürmüş oldu Yıllık 3 milyon dolara anlaşma yapan Denizli, teknik direktörlere ödenen galibiyet primini istemedi.

Başarılı teknik adam, yönetime, “Haftalık galibiyet primi olarak bir ödeme istemiyorum. Maç kazanmak zaten bizim görevimiz” diyerek kendisinin prim sistemi dışında tutulmasını istedi.

MAKUL BİR SÖZLEŞME

Ve böylelikle Galatasaray yönetimi için Mustafa Denizli ile Hamzaoğlu arasındaki maliyet farkı da neredeyse ortadan kalktı.

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, sarı kırmızılı kulüple bu sezon için yıllık 2 milyon dolara imza atarken, futbolculara da iç saha ve dış saha galibiyetleri için ayrı ayrı tarifesi olan prim sistemine dahil ediliyordu.

Şimdi bu uygulama tarih oldu.

ÖNEMLİ BİR GELİRİ DAHA REDDETTİ

Ayrıca Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sezon sonunda belirlenen başarı bonusları konusunda önemli bir primi de pas geçti!Mustafa Denizli, Türkiye Kupası zaferi için Galatasaray yönetiminden galibiyet primi de istemedi.

Eski teknik adamların kontratlarında Türkiye Kupası zaferi için başarı bonusu yer alırken Mustafa Denizli sözleşmesinde bu turnuvayı kazanmak halinde ek bir prim talep etmedi.

Denizli, lig şampiyonluğu halinde 500 bin Euro kazanacak. Eski hocalardan Mancini’nin şampiyonluk primi 1 milyon Euro, Prandelli’nin 1 milyon dolar, Hamzaoğlu’nun ise 250 bin dolardı.

(Ali Naci Küçük)