Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı takımın kaptanı, Lazio müsabakasının önemine vurgu yaparak, "Yarınki maç bizim için çok önemli. Güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Kendi seyircimiz önünde avantajlı skor almak istiyoruz. Gerekli çalışmaları yaptık. Çok iyi de konsantre olmuş durumdayız. Ne olursa olsun yarın istediğimiz sonucu alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Süper Lig'de sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini hatırlatan Selçuk, "Gerçekçi olmak lazım. Ligde istediğimiz seviyede ve sırada değiliz. Yarınki bir çıkış maçı. Bazen böyle maçlar oyuncular ve takımlar için şanstır. İki kupada da iddialıyız. Yarınki maçın önemini hepimiz biliyoruz. Gerekli konsantrasyon takımda fazlasıyla mevcut. İş sadece yarınki 90 dakikaya kaldı" ifadelerini kullandı.

Deneyimli orta saha oyuncusu, Galatasaray taraftarını yarın Türk Telekom Arena'da oynanacak maçta kendilerini desteklemeye davet ederek, "Onlarla varız. Taraftarımıza özellikle yarınki maçta çok ihtiyacımız var. Birçok başarı elde ettik. Bunda taraftarımızın payı çok büyük. Onlardan beklentimiz, yarın maça gelip, 90 dakika boyunca bizi desteklemeleri. Onların gücünü arkamızda hissedince bambaşka bir Galatasaray izlettirebiliriz" şeklinde görüş belirtti.

"Burak yokken de burada şampiyonluk yaşadım"

Selçuk İnan, Çin'in Bejing Guoan Kulübüne transfer olan yakın arkadaşı Burak Yılmaz'ın gidişinin kendisini olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.

Selçuk, Burak'ın gitmeyi tercih ettiğini belirterek, "Burak Yılmaz benim kardeşim. Bu kendi tercihi. Gitmek istedi. İnşallah orada başarılı olur. Büyük bir oyuncu ve bize çok katkısı oldu. Burak yokken de burada şampiyonluk yaşadım, başarılı oldum. Onu çok seviyorum ama profesyonel oyuncuyum. Yaşımız da 30'u geçti. Performansımı ya da sahadaki duruşumu etkileyecek olumsuz bir şey söz konusu bile olmaz. Gidişine tabii ki üzüldüm, hocamız ve tüm takım üzüldü ama beni olumsuz etkilemeyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Ligde son yapılan Mersin İdmanyurdu maçının son dakikalarında Wesley Sneijder'in serbest vuruş sırasında gösterdiği tepkinin sorulması üzerine Selçuk, "Yaşandı, oldu ve bitti. Belki de olmaması gerekirdi ama maçın içinde bazen yaşanabiliyor. Yaşanmış ve geçmiştir. Kafamıza takacak kişiler değiliz. Biz çocuk değiliz. Büyük bir camiayı temsil ettiğimizin farkındayız. Büyük bir konu ve önemli bir şey değil" diye konuştu.

Selçuk'tan ikinci dalya

Selçuk İnan, Lazio karşılaşmasıyla 2011-2012 sezonunda transfer olduğunu Galatasaray'daki 200. resmi maçına çıkacak.

Sarı-kırmızılı takıma önemli başarılılar elde eden Selçuk, Türk Telekom Arena'da 100. resmi maça çıkan ilk oyuncu unvanını da elde edecek.

İkinci dalya heyecanıyla ilgili açıklamada bulunan 31 yaşındaki futbolcu, "Galatasaray formasıyla oynadığım her maç benim için çok önemli. Her karşılaşmaya ayrı duygularla çıkıyorum. İnşallah bundan sonra başarılı ve istikrarlı nice maçlar oynarız" şeklinde görüş belirtti.

Teknik direktör Mustafa Denizli ise Selçuk ile ilgili, "Selçuk'u 200 maçı için kutluyorum. Hem kaptan hem de Galatasaray'a emek veren ve başarılarında büyük katkısı olan bir futbolcu olarak son derece mutluyum" açıklamasını yaptı.
Mustafa Denizli'nini açıklamaları şu şekilde;

Mustafa Denizli sözlerine Selçuk İnan'ın Selçuk'un 200. maçı için onu kutlayayım. Hem kaptan olarak hem Galatasaray'a emek veren ve başarılarında büyük katkısı olduğundan dolayı son derece mutluyum" diye başladı. 

Lazio maçının kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Denizli, "Maçın bizim adımızı ne denli önemli olduğunu ben, oyuncularım, camiam biliyor. Lazio maçı bizim için görüntü, mücadele ve istek olarak farklı bir maç olacak. Zorlu bir takımla oynayacağız. Bu saatten sonra kolay takım çok nadir gözüküyor. Bu zorlu mücadeleyi geçmek, en azından düşündüğümüz Galatasaray'ı izlettirmek, taraftarıyla birleştirmek bizim için birinci önceliğimiz olacaktır" dedi.

"Lazio maçında sistemsel değişiklikler yapacak mısınız?" sorusuna deneyimli teknik adam, "Bu tür maçlar kodları, anahtarları olan karşılaşmalardır. İki ayaklı maçlarda her iki maçı da konumuzunu da çok iyi değerlendirmek zorundasınız. Oturduğum koltuk itibariyle elimdeki kadronun yarın ve rövanşta nasıl kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Ona göre çalışmalar yapıyorum. Bazen kadro itibariyle sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu sizi olumsuzluğa itmemeli. Kendi içinizden bunu alternatif isimlerle kapatmalısınız. Ben de Lazio maçında bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Oyun içerisinde yapacağım değişiklikler ilk maçta bizim için olumlu sonuçlar almamızı sağlayacak değişiklikler olacaktır" yanıtını verdi.

Galatasaray için kritik mücadele öncesi taraftarlara çağrıda bulunan Galatasaray teknik patronu, "Bu maçlarda mesaj verilmeyecek tek taraftar grubu Galatasaray'dır. Onlarla yaşananlar çok net açık bir şekilde ortadadır. Galatasaray'ın başında olan bir insan olarak en iyi şartlarda değerlendirmek zorundayım. Takımımım için, taraftar için çaba sarfediyorum. Bu maçta da bunu değerlendireceğim. Galatasaray'ın ne yapması gerektiğini biliyoruz. Futbolda her türlü zorlukla karşılaşabilirsiniz. Taraftarımız da bugünlerde takımıyla ilgili ne yapması gerektiğini hepmizinden çok iyi biliyor. Biz de bunu bekliyoruz" diye görüş bildirdi.

"HEDEFİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYİZ"

Galatasaray'ın 2000'de UEFA Kupası'nı bir kaç ay sonra Süper Kupa'yı kazandığı ancak bunun üzerine bir kupa gelmediği, Türk futbolu ne zaman bir kupa kazanabilir" sorusuna da Denizli, "Galatasaray, hedefleri hep büyük olan bir camia. Ben de böyle bir insan olarak bu camiada göreve başladım. Bu hedefleri daha da büyüttük. Bu hedeflerin gerisine düşmemiz mümkün değil. Galatasaray'ın hedefi varolduğu bütün kulvarlarda en sona kadar yürümektir. Zaman zaman koşular sizi olumsuz şartlarla karşı karşıya bırakmış olabilir. Bu zorlukları yaşamamış hoca ve camia yoktur. Buraya geliş düşüncem, hizmet ve hedeflerim hep farklı olmuştur, farklı olmaya da devam edecektir. Ligdeki konumumuz şu anda istenilen düzeyde değil. Ama bu takıma ve futbolcularıma olan güvenimi asla ve asla en ufak sıkıntıya sokmadı. Bunlar yaşanabilir hadiseler. Bu takım, camia, yönetim ve taraftar bir bütünüz. Zaman zaman üzülebiliriz; ama hedefimizden asla vazgeçmeyiz" yanıtını verdi.

"GÖREVDEN AYRILMA ENDİŞEM OLMADI"

Mersin İdman Yurdu maçı sonrası ligdeki kötü gidişin bazı kesime göre sorumlusunun yönetim, bazı kesime göre de kendisinin olduğu, görevden ayrılma haberlerinin çıktığının hatırlatılması üzerine, "Bbu camiada bu göreve başlağım ilk günden beri hiç bir gün öyle bir endişem olmadı. Benim de her teknik adam gibi başarılı zaman zaman başarısız günlerim olmuştur. Asla böyle bir düşünceyle yaşamam. sadece işimi yaparım. İşimi yaparken az hata yapmaya gayret ederim. Hata yapmamaz mümkün değildir. Takımı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Zaman zaman koşullar sizin bazı müdahelelinizi işlemsiz kılabilir. Bunlar doğaldır. Bazen yaşadıklarınız bunlardan ibarettir. Biz galatasaray'ın nasıl dönüşüm yaşadığını hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.