Bu sezon Süper Lig'de oynadığı son 3 maçta berabere kalıp, hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e 6-1 gibi açık farkla mağlup olan sarı-kırmızılı ekip, son dönemdeki derbilerde ise rakiplerine üstünlük kurdu.

Teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, son 3 sezonda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı 12'si Süper Lig, 2'si TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 14 derbiden sadece 2'sini yitirdi, 7 kez kazandı, 5 kez de berabere kaldı.

"Cim Bom", 2011-2012 sezonunda Lig Grubu ve Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda oynadığı toplam 8 derbiden sadece 1'ini kaybetti. Rakiplerini 3 kez yenen, 4 kez berabere kalan sarı-kırmızılılar, 1 kez ise sahadan puansız ayrıldı. Toplam 13 gol atıp, 9 yedi.

Galatasaray, geçen sezon ise ligde Beşiktaş ile deplasmanda oynadığı maçta 3-3 berabere kaldı, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı evinde aynı skorla 2-1 yendi. Kadıköy'de, şampiyonluğu ilan ettikten sonraki maçta Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu.

Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu sarı-kırmızılı ekip TFF Süper Kupa'da ise geçen sezon ve bu sezon başında Fenerbahçe ile yaptığı maçları kazanarak, kupayı müzesine götürdü.