Spor Toto Süper Lig'de 6 Nisan Pazar günü derbi maçta Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray, bu sezon gol yollarında maçların ilk çeyreğinde, sarı-lacivertliler ise son 15 dakikalık bölümde etkili oluyor.

Sarı-kırmızılı takım, ligde geride kalan 27 haftada attığı 46 golün 11'ni ilk çeyrekte kaydederken, sarı-lacivertli ekip ise 59 golünün 17'sini son 15 dakikalık bölüm ve uzatma dakikalarında buldu.

Galatasaray bu sezon maçların ilk yarılarında daha fazla gol (24 gol) atarken, sarı-lacivertliler ise ikinci yarılarda daha fazla skor (35 gol) üretti.

- Galatasaray son çeyrekte atmıyor, attırmıyor

Spor Toto Süper Lig'de sezonun en az gol (22) yiyen takımı olan Galatasaray, maçların son çeyreğinde gol yollarında etkisiz kalırken, rakiplerine de fazla gol şansı tanımıyor. Sarı-kırmızılı ekip, maçlarının son 15 dakikalık bölümü ve uzatma dakikalarında top 4 kez topu ağlarla buluştururken, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. "Cim Bom", en fazla golü (6) ise müsabakaların 31-45 dakikalarında yedi.

- Fenerbahçe son çeyrekte kalesini kapatamıyor

Bu sezon ligin en golcü takımı olan lider Fenerbahçe, en fazla gol (17) kaydettiği maçların son 15 dakikalık bölümü ve uzatma dakikalarında kalesini gole kapatamıyor. Sarı-lacivertli ekip, kalesinde en fazla golü (7) maçların son çeyreği ve uzatma dakikalarında gördü. Fenerbahçe'nin rakip ağları en az sarstığı dakikalar ise 4 kezle 16-30 dakika aralığı oldu.