AA - Sarı-kırmızılı takım, 14 yıla yakın süredir deplasmanda yenemediği Fenerbahçe'yi mağlup ederek aradaki puan farkını 3'e indirmek istiyor.

Süper Lig'de geride kalan 10 haftada 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyeti olan Galatasaray 19 puan ve averajla 4. sırada yer alıyor. Çıktığı 10 maçtan 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan Fenerbahçe ise 25 puanla zirvede bulunuyor.

Muslera ve Sneijder yok

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan kaleci Fernando Muslera ile Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder derbide forma giyemeyecek.

Muslera'nın yokluğunda sarı-kırmızılı takımın kalesini önemli maçta genç kaleci Eray İşcan'ın koruması bekleniyor.

"Cim Bom"da sakatlıkları bulunan Gökhan Zan ve kaleci Ufuk Ceylan takımdan ayrı çalışmalarını sürdürürken, ameliyat olan Hamit Altıntop'un tedavisine devam ediliyor.

Mancini ilk derbisine çıkacak

Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, Fenerbahçe karşılaşmasıyla Süper Lig'deki ilk derbisine çıkacak.

Fetih Terim'in görevden alınmasının ardından takımın başına getirilen İtalyan teknik adam, Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Lig'in de çıktığı 7 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet gördü.

Süper Lig'de son 3 maçını kazanan sarı-kırmızılı ekip, Mancini yönetiminde çıkacağı ilk derbiden de galibiyetle ayrılarak seriyi sürdürmek istiyor.

Burak Yılmaz'ın "dalya" hedefi

Süper Lig kariyerinde 99 golü bulanan Burak Yılmaz, Fenerbahçe maçında gol bulması durumunda "dalya" diyecek.

Bu sezon forma giydiği 10 maçta 4 kez ağları havalandıran Burak Yılmaz, sarı-lacivertli takım karşısında da skor üreterek "100'ler Kulübü"ne girmeye çalışacak.