Süper Lig'de bu hafta 6 Nisan Pazar günü Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbiyi yönetecek hakem açıklandı.

Türk Telekom Arena'da oynanacak bu önemli karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım'ın yöneteceği duyuruldu.

Bülent Yıldırım bu sezonun ilk yarısındaki derbide de görev almıştı. 10 Kasım 2013’te oynanan maçı Fenerbahçe 2-0 kazanırken Yıldırım beş kez sarı kartına başvurdu. Ankara bölgesi hakemi o maçta iki kez de penaltı kararı vermişti.

Yine sezon başında oynanan Süper Kupa finalinde iki takımın maçını yöneten Yıldırım, dokuz kez sarı kartına başvururken, Bruno Alves’i de 63. dakikada çift sarıdan oyundan atmıştı. Galatasaray o maçı uzatma devresinde attığı golle 1-0 kazanmıştı.

Daha önce 2011-12 sezonunda Saracoğlu’nda oynanan ve 2-2 biten dev derbide düdük çalan Yıldırım, üç kez sarı kart çıkartmıştı. 24 Ekim 2010’da yine Saracoğlu’nda oynanan ve 0-0 sonuçlanan derbiyi yöneten isim de 1972 doğumlu Bülent Yıldırım’dı.

Bu sezonki karnesi

Bülent Yıldırım bu sezon Süper Lig’de 13 maçta düdük çaldı. Bu mücadelelerde toplam 61 kez sarı kartına başvuran deneyimli hakem, aynı futbolcuya bir maçta iki defa sarı kart göstermedi. Maç başına sarı kart ortalaması 4,69 olan Yıldırım, 13 maçta 3 kez de kırmızı kart çıkarttı.

Bülent Yıldırım’ın bu sezon yönettiği maçlarda ev sahibi takımlar 9 kez güldü (%69.2). Deplasman takımlarının ise sadece 3 galibiyeti mevcut (%23.1) iken sadece 1 maç berabere bitti.

Süper Lig'de bu sezon 10'dan fazla maç yöneten hakemler arasında Bülent Yıldırım, düdük çaldığı maçlarda ev sahibi takımın kazanma oranı en yüksek ikinci isim. 

11 maç yöneten Özgür Yankaya'nın yönettiği maçlarda 9 kez ev sahibi takım gülerken (%81.2), deplasman takımları hiç galibiyet alamadı.

Bülent Yıldırım'ın takım bazındaki istatistiği ise şöyle;