Türk Telekom Arena'da oynanacak karşılaşmada kaleyi koruyacak Galatasaray'ın 28 yaşındaki Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera ile Fenerbahçe'nin 33 yaşındaki milli kalecisi Volkan Demirel'in sergileyeceği performans derbinin sonucuna doğrudan etki edecek.

Muslera 23 maçta 17 gol yedi

Galatasaray'da üçüncü sezonunu geçiren Muslera'nın bu sezon Süper Lig'de forma giydiği 23 maçta sarı-kırmızılı takım 17 gol yedi.

Söz konusu karşılaşmaların 9'un kalesini kapatan başarılı file bekçisi, 14'ünde ise rakiplerin gol bulmasına engel olamadı.

Muslera, sakatlığı nedeniyle ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe, Sivasspor ve Kasımpaşa maçları ile Uruguay Milli Takımı'ndan geç döndüğü için de Medical Park Antalyaspor karşılaşmalarında görev yapamadı.

Uruguaylı kalecinin eksikliğinde 4 maçta görev yapan genç kaleci Eray İşcan ise 5 kez meşin yuvarlağı ağlardan çıkardı.

Volkan Demirel 23 maçta 24 gol yedi

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, ligde bu sezon forma giydiği 23 maçta kalesinde 24 gol gördü.

Tecrübeli file bekçisi, görev yaptığı maçların 7'sinde kalesini gole kapatırken, 16'sında ise rakiplerin gol bulmasını önleyemedi.

Volkan Demirel, cezası nedeniyle sezonun ilk iki maçı olan Torku Konyaspor ve Eskişehirspor karşılaşmaları ile sakatlığı nedeniyle 26. haftadaki Gaziantepspor maçında kaleyi koruyamadı.

AA