İki oyuncunun 2014-15 sezonunun başından bu yana sergiledikleri performansa bakıldığında Burak gol sayısında önde görünse de Eren de ondan aşağı kalmadı. Hava toplarında ise yeni G.Saraylının bariz üstünlüğü bulunuyor. Sezonun en fazla topu kazanan ismi Eren, 58'e 39 selefine bu alanda büyük fark attı.

Geçen sezon Umut Bulut'a mahkum kalan Galatasaray, golcü sorununu Eren Derdiyok'la çözmeye hazırlıyor. Sarı-kırmızılı yönetim, KAP'a Kasımpaşa ile İsviçreli golcü için görüşmelerin başladığını bildirdi.

Artık resmi imzalar beklenirken Eren'in transferi kaçınılmaz tartışmayı da beraberinde getirdi. 28 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da Burak Yılmaz etkisi yapabilir mi? Bu sorunun cevabını ileride göreceğiz tabii ki ama bir fikir vermesi açısından OPTA verilerine bakabiliriz. Burak Yılmaz ve Eren Derdiyok'un 2014-15 sezonunun başından bu yana Süper Lig'deki performans verilerine bakarsak, birbirine yakın performanslar ortaya çıktığını rahatlıkla görebiliyoruz. Buna göre Burak Yılmaz 43 maçta 25 gol atarken, Eren ise 38 maçta 18 gol attı. Eren, gol sayısında Burak Yılmaz'ın gerisinde kalsa da gole çevirme yüzdelerinde yakın olduğu görülüyor. Eren, bu alanda yüzde 22'yi görürken, Burak Yılmaz ise yüzde 25 ile dikkat çekiyor. Hem Burak Yılmaz'ın hem de Eren Derdiyok'un hava topu özellikleri de gol yollarında önem arz ediyor. Ancak burada Eren'in bariz üstünlüğü rakamlarda görülebiliyor. Hava topunda başarı oranında Burak Yılmaz yüzde 39'da kalırken, Eren'de ise bu oranının yüzde 58'e kadar çıktığı görülüyor.