Galatasaray ve Microsoft Türkiye dev bir teknolojik işbirliğine imza attı.

Galatasaray Spor Kulübü ve Microsoft Türkiye, kulübün teknolojik altyapısını çağdaş teknolojilerle yenilemek üzere kapsamlı bir anlaşmaya imza attıklarını duyurdu. Taraftarlarla etkileşimden mağazacılığa, iş süreçleri yönetiminden iletişime kadar pek çok alanı kapsayan anlaşma ile Galatasaray Spor Kulübü kurumsallaşma ve teknolojide de Şampiyonlar Ligi’ne çıkıyor.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen’in ortak bir basın toplantısı ile açıkladıkları yeni işbirliği kapsamında Galatasaray Spor Kulübü, dev kulüplerin sahip oldukları Microsoft teknolojisine kavuşuyor.

Türk Futboluna Teknoloji Damgası

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, kurumsallaşma vizyonu altında, kulübün teknolojik altyapısında gerçekleştirilecek dönüşümün gelişimin sağlanması adına büyük bir adım olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Biz büyük bir kurum ve dev bir camia olarak, hizmet alırken kendi büyüklüğümüze yakışır kurumlardan hizmet almayı tercih ediyoruz. Bu nedenle Galatasaray Spor Kulübü’nün kulüp, Sportif AŞ, GSStore mağazacılık ve çevrimiçi iş birimlerinin tüm teknolojik altyapısını Microsoft’a emanet ettik. Projenin bize sağlayacağı verimlilikle, yılda 2 milyon dolar tasarruf edeceğimizi öngörüyoruz.

Teknoloji dünyasının en önemli markası olan Microsoft ile işbirliğinin Galatasaray’ın marka değerine önemli bir değer katacağını ifade eden Aysal, “Dünyanın önde gelen kulüplerinin de tercihi olan Microsoft’un servis ve ürünleriyle bizi geleceğe taşıyacağına olan inancımız tamdır” diye konuştu.

Galatasaray Spor Kulübü ile yapılan anlaşmanın kulübün geleceğine dair çok önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, şunları söyledi:

"Teknoloji, tıpkı diğer kurumlarda olduğu gibi karmaşık bir operasyonel yapıya sahip olan spor kulüplerinin dönüşümünde de kilit bir rol oynuyor. Akıllı kurumlar teknolojik dönüşüm yoluyla gelişmekte. Galatasaray Spor Kulübü, tarihinde yeni bir sayfa açacak olan kurumsallaşma projesiyle mali işler, finans, bütçe, insan kaynakları, satın alma, kulüp yönetimi, mağazacılık ve raporlama gibi çok sayıda süreci bütünleştirerek operasyonel verimliliği artırma yönünde çok büyük bir adım attı.”

Bu önemli projeyi Microsoft teknolojileriyle hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Tamer Özmen, “Microsoft dünyanın önde gelen birçok kurumuyla olduğu gibi spor kulüplerinin de teknoloji ortağı olarak bu kulüplerin ticari başarısına katkı sağlıyor. Biz de bu projelerin bir benzerini Türkiye’de hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Galatasaray Spor Kulübünün kurumsallaşma vizyonunun hayata geçirilmesinde Microsoft teknolojilerini tercih etmeleri bizi çok sevindirdi. Bu ortak projenin sadece Galatasaray’ın değil aynı zamanda, Türk sporunun gelişimi adına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Teknolojik altyapı buluta Taşınıyor

Projeyle Galatasaray Spor Kulübü’nün operasyonel maliyetlerinin düşürülmesi, küresel pazarlarla bütünleşmenin sağlanması, süreç mükemmelliği, yenilikçi çözümlerin ortaya koyulması, standardizasyonun ve sürekliliğin sağlanması, taraftar memnuniyetinin artırılması hedefleniyor.

Microsoft, projeye Microsoft Dynamics AX ve CRM İş Çözümleri, Microsoft Bulut Üretkenlik ve Altyapı Çözümleri, Microsoft Danışmanlık Hizmetleri ve stratejik işbirliği eşliğinde uçtan uca destek verecek.

Bu proje ile Galatasaray Spor Kulübü, tüm süreçlerini buluta taşıyarak çok daha verimli ve kesintisiz çalışma imkanı bulacak, aynı zamanda taraftarlarına, üyelerine çok daha iyi hizmet verme fırsatını yakalayacak.